Schimmelpenninck van der Oyeschool, Nederlands kampioen schoolkorfbal

In Dordrecht werd  afgelopen zaterdag het NK schoolkorfbal  gehouden. Groep 6 van de Schimmelpenninck van der Oyeschool streed mee voor deze titel en nam die ook mee naar huis.

Zij hadden met overmacht gewonnen tijdens de Gelderse Kampioenschappen. Met spanning werd naar dit toernooi uitgekeken omdat hier toch wordt gestreden om de landstitel  en het niveau weer een stap hoger ligt dan bij de plaatselijke kampioenschappen die gehouden worden bij KV Telstar.
De eerste wedstrijd werd gewonnen met 7-1. Nadat de tweede wedstrijd in een gelijkspel eindigde, begonnen de kinderen te beseffen  dat er misschien meer in zat. Ze wilden graag voor de eerste plaats gaan, maar ze moesten nog 3 wedstrijden spelen. Deze wonnen ze allemaal en ze mochten zich op gaan maken voor de finale.

In de finale stonden ze tegenover de Friese kampioenen, die allemaal ook het korfbalspel  goed beheersten. De kinderen van de Schimmelpenninck van der Oyeschool lieten zich niet het veld uit slaan. Door een goede samenwerking van het team onderling, de sterke verdediging  en met name de snelle counters en de doorloopballen, wonnen ze de finalewedstrijd met 7-3.  Het feest werd compleet voor het team, toen men de “zilveren” schaal in ontvangst mocht nemen.

Bij terugkeer op school werd de bus tegengehouden door de Nederlandse vlag die over  straat was gespannen en kreeg het team een warm onthaal van thuisblijvers.