“Pon Dealer Hoogland Schoolkorfbaltoernooi” in Hoevelaken

Woensdag 10 mei organiseerde ”KV Telstar / Dé Register Makelaar” wederom het jaarlijkse ”Schoolkorfbaltoernooi”.

’s Ochtends mocht een groep enthousiaste kinderen van groep 3 starten met een korfbalclinic. Tijdens deze clinic, die onder leiding stond van Kurt Metz, zag je dat voor veel kinderen het gooien en vangen heel erg moeilijk is. Tijdens deze clinic hebben ze de beginselen van het korfbal geleerd en eindigden ze met een wedstrijdje.

‘s Middags werd er voor iedere puntje gestreden tussen 23 teams van vier verschillende basisscholen.  Bij groep 5 won het team van de “Schimmelpenninck van der Oyeschool”. In deze poule deed een ploeg mee van Groep 4 en die werden knap 2e. De strijd om de derde plaats werd door middel van strafworpen in het voordeel van het eerste team van “De Hoeve” beslist.

In de poule van groep 6 nam ook het team van de “Schimmelpenninck van der Oyeschool” de grootste beker mee naar huis en dit team mag dus naar het Provinciaal schoolkorfbalkampioenschap op zaterdag 10 juni in Ermelo.

De eerste prijs in groep 7 werd ook een prooi voor de “Schimmelpenninck van der Oyeschool”.

Tegen de trend in werd de eerste prijs in groep 8 gewonnen door “De Hoeve” waarmee zij de felbegeerde wisselbeker wonnen. Deze  is beschikbaar gesteld door “Doggenaar Meubelen”.

Ook zij mogen deelnemen aan de Gelderse Kampioenschappen op zaterdag 10 juni in Ermelo om daar te strijden voor een plekje tijdens de Nederlandse Kampioenschappen.

“Pon Dealer Hoogland”, hoofdsponsor van dit toernooi, voorzag alle kinderen van een ijsje. Een welkome traktatie in verband met het mooie weer. De organisatie kijkt terug op een geslaagd toernooi met veel enthousiasme en sportiviteit van de leerlingen en hun begeleiders.

 

Mocht uw kind belangstelling voor het korfbal gekregen hebben en wil hij/zij gratis een aantal trainingen bijwonen, dan kunt u informatie vinden op deze website.

Op de foto: de 49 kinderen die deelnamen aan de clinic.