Telstar/Dé Register Makelaar ruim langs hekkensluiter TOP

Een wedstrijd die geen wedstrijd was. Binnen tien minuten was het verschil gemaakt en met een ruststand van 11-3, werd er bij 23-9 definitief afgefloten. TOP bleek de juiste tegenstander op het juiste moment voor Telstar/Dé Register Makelaar.

Binnen een minuut was het al 2-0. Vervolgens stoomde de ploeg van Van der Klis binnen tien minuten door naar 7-0, met onder andere een buzzerbeater. Bij die stand wisten de gasten voor het eerst wat terug te doen. Er leek een monsterscore in de maak, maar aanvallend ontbrak de absolute scherpte bij de Hoevelakers, wat leidde tot een relatief laag aanvalspercentage. Verdedigend was de hoofmacht echter gretig en getergd. Het leidde tot veel onderscheppingen, omdat TOP moeite had met de druk die werd gegeven. Bij een stand van 11-3 zochten beide ploegen de kleedkamers op.

Na rust vergaten de Hoevelakers één ding te doen: scoren. Kansen te over, maar de beloning voor het creëren ervan bleef uit. Het leek TOP te motiveren, want enkele afstandsschoten dwarrelden door de korf en leidden tot een 12-7 tussenstand. Middels een time-out werd op dat moment het ritme even doorbroken en de puntjes op de i gezet. Het leidde tot een tussensprint van tien achtereenvolgende treffers van de thuisploeg en een stand van 22-7. Uiteindelijk werd de wedstrijd door de goed leidende scheidsrechter afgefloten bij een stand van 23-9.

Een welkome overwinning voor Telstar na de verliespartijen tegen ODIK en MIA. Met name over het aantal tegentreffers die  geïncasseerd moesten worden was men na afloop te spreken. Het enige verwijt dat de ploeg zichzelf mag maken is dat het niet de 30 doelpunten heeft gehaald, maar als dat het enige is…

Komende week wacht de belangrijke wedstrijd tegen NKC ’51. In sporthal ‘Het Ravijn’ in Nijverdal zal Telstar vanaf 18:30 uur een belangrijke stap kunnen zetten naar directe handhaving.

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *