Nieuwe trainer voor het 2e: Stefan stelt zich voor…

Hallo Stefan, welkom bij Telstar. Wij hebben uit betrouwbare bron 😉 vernomen dat jij de nieuwe trainer wordt van het 2e. Wil je je zelf even voorstellen…
Mijn naam is Stefan van der Worp, 27 jaar, wonend in Zwolle.

Wat doe je in het dagelijks leven?
In het dagelijks leven ben ik leerkracht van groep 8. Verder speel ik graag gitaar en sport ik zelf nog waar er tijd is.

Hoe ben je in aanraking gekomen met het korfbal? en hoe oud was je toen?
Ik ben door schoolkorfbal begonnen met korfbal toen ik 10 jaar was. Zo ben ik bij Oranje Zwart terecht gekomen, waar ik tot nu toe altijd lid ben geweest.

Wat maakt voor jou het korfbalspel zo leuk en boeiend?
Korfbal is een sport met heel veel mogelijkheden. Naar mijn idee komt dat simpelweg doordat de korf midden in het veld staat. Doordat je een achterkant hebt zijn er hel veel looplijnen mogelijk.
Voor mij blijft het voornamelijk boeiend omdat ik steeds probeer te zoeken naar welke lijnen er het beste werken. Dat is voor iedere ploeg en iedere spelers anders.

Wil je iets vertellen over de korfbal-loopbaan sindsdien?
Ik ben dus begonnen aan korfbal in de D-tjes. Op mijn 17e ging ik over naar de senioren, waar ik in het derde kwam. Oranje Zwart speelde in die tijd nog eerste klasse. Het volgende jaar was tot nu toe mijn mooiste seizoen. In de zaal kwam ik in het tweede, waar we kampioen werden. Toen we het veld weer opgingen, kwam ik in het eerste.

Hoe werk jij als trainer?
Als trainer probeer ik goed te kijken naar de spelers uit mijn team. Iedere speler heeft voorkeuren, of dingen die hij/zij heel goed kan. Door die informatie zo goed mogelijk te gebruiken tijdens trainingen en daarop te coachen, ben ik ervan overtuigd dat losse spelers een team worden. 
Verder ben ik ook wel een hele enthousiaste coach. Ik leef helemaal mee met het team langs de lijn en doe na de wedstrijd dan ook graag nog even een drankje mee.

Wat maakt iemand een goede korfbalspeler?
Poeh, goeie vraag.
Dat kan volgens mij op heel veel manieren. Iemand kan heel goed zijn in 1 bepaald ding. Als je daar als team goed gebruik van weet te maken, is dat super. Maar volgens mij zijn de beste korfballers de korfballers die: breed inzetbaar zijn; willen werken voor een ander; mentaal en fysiek sterk zijn en lef hebben.

Waarom heb je voor KV Telstar gekozen?
Voor wat ik tot dusver heb gezien, vind ik dat Telstar een hele mooie balans heeft tussen prestatie en gezelligheid. Er staat een jonge selectie met een paar zeer ervaren spelers. Volgend jaar wordt dat verder aangevuld met een paar spelers uit de A’s.

KV Telstar past bij mij als trainer omdat?
Er momenteel een sterke trainer op het eerste staat en ik denk dat we er samen een goed jaar voor de gehele sectie van kunnen maken.

Wat vind je van het team dat je gaat coachen?
Leuk! Ik heb ze een oefenwedstrijd zien spelen toen ik kwam tekenen. Een goede jonge ploeg met een boel potentie. Er veel zin om met ze te gaan werken en erg benieuwd welke ideeën zij over korfbal hebben.

Je zult ongetwijfeld naar het 2e gekeken hebben. Hoe vind jij dat zij het doen in de competitie?
Helaas heb ik nog geen competitiewedstrijd gezien van S2. Dat gaat vast nog komen. In de zaal hebben we knap bovenin meegedraaid in de eerste klasse.

Wat verwacht je nog dit seizoen van het team?
Ik zou het heel erg knap vinden als ze zouden handhaven in de overgangsklasse. Helemaal gezien de leeftijd van de ploeg.

Wat is je doelstelling?
Mochten ze dit jaar handhaven in de reserve overgangsklasse, dan zal dat voor volgend jaar ook het doel zijn. Mocht er gedegradeerd worden, dan is de doelstelling om bovenin de eerste klasse mee te draaien.

Waar valt nog wat te leren/ontwikkelen?
Het zal goed zoeken zijn naar hoe het spelletje zo gevarieerd mogelijk kan blijven. Door steeds met andere aanvallen te komen, kan je een tegenstander verwarren en op het verkeerde been zetten. Ik hoop dat we veel variatie kunnen ontwikkelen met de ploeg

Wanneer beschouw je het komend seizoen (zaal en veld) als geslaagd?
Als de spelers vinden dat het geslaagd is. Een trainer/coach is best belangrijk, maar staat altijd in dienst van de ploeg.

Wil je verder nog iets “kwijt”…
Alleen dat ik de hoop heb dat er een heel erg leuk seizoen van gaan maken!

Kurt Metz (Voorzitter TC) en Stefan van der Worp geven elkaar een handshake op het net getekende contract voor 2 jaar.

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *