Telstar A3 rondt seizoen af met beste spel van het jaar

Wat een wedstrijd om mee af te sluiten. We stonden tegenover Revival die al kampioen was. Bij winst konden we gedeeld kampioen worden. Aan beiden zijden waren veel supporters gekomen om de teams aan te moedigen, waardoor de sfeer uitstekend was. En beide teams gingen 110% voor de winst. Alle meegereisde supporters werden getrakteerd op een zeer attractieve wedstrijd.

Daar waar wij het met één reserve deden, had Revival een hele reeks heren op de bank zitten. Er werd dan ook voortdurend gewisseld. Telstar deed het voornamelijk met het eigen team. En iedereen ging er niet alleen voor, maar elk individu speelde haar beste wedstrijd van het jaar. Lange tijd ging het gelijk op en het was dan ook een spannende wedstrijd.
Marieke opende voor ons de score met een fraai afstandschot, waarna Revival terugkwam en de voorsprong nam. Esther maakte de gelijkmaker met een kans onder de korf, waarna Ilse met een doorloopbal weer voor een voorsprong voor Telstar zorgde. Toen kwam een periode waarin onze ballen er niet in wilden. Revival kon uitlopen tot 6-3 voordat Jalien, Naomi en Geke – allen met doorloopballen – zorgden voor 6-6. Met 3 doelpunten voor Revival, afgewisseld met een doorloopbal van Marieke (helaas afgekeurd voor verdedigd), stonden we vlak voor rust weer 3 doelpunten achter. Janine verkleinde dat verschil, zodat we de rust ingingen met 9-7.

In de rust werd vooral aangedrongen om op dezelfde manier door te gaan. Met deze drive, de wil om te winnen en voor elke bal gaan, maakten we serieus kans op de winst. En na rust werd dat ook getoond. Met doelpunten van Jalien, Janine en Geke kwamen we weer terug tot 10-10. Toen viel het bij ons wat stil, terwijl Revival wel scoorde. Helaas bracht het inbrengen van Luuk voor wat frisheid en snelheid niet het gewenste resultaat. Nog slechts 1 doelpunt van Marieke terwijl Revival nog wel 8 keer wist te scoren. Met een eindstand van 18-11 tot gevolg. Een geflatteerde uitslag, want het spel was zeer goed. Elke speler speelde het beste wat wij gezien hebben – en tot het einde toe. Als Revival niet al die invallers had gebruikt en het met hun eigen team had gedaan…

 

Naast de teleurstelling over de einduitslag (met dit spel was winst zeker verdiend geweest) heerste bij de coaches toch vooral de trots op de prestaties – zowel individueel en als team. Dit team is toch heel ver gekomen dit jaar. Lange tijd hebben we geworsteld met de vakkenindeling – 2 vakken die niet gelijkwaardig waren. Maar in dit veldseizoen was er geen verschil meer (uiteindelijk dan toch de juiste combinaties gevonden!).
Na het omkleden werden de coaches ook nog verrast met ieder een kadobon als bedankje voor het seizoen, vergezeld met een kleine speech van aanvoerder Marieke. Waarna Wout een dankwoord deed (we weten hoe lang Wout kan praten als hij eenmaal begint…).

Van mij uit ook dankjewel voor dit jaar – ik heb er van genoten jullie te trainen en te coachen – jullie inzet maakte trainingsavonden altijd de moeite waard.
Natuurlijk ook dank aan alle invallers die ons dit jaar geholpen hebben: Daniel, Wouter, Jannieka, Denise, Stefanie, Eline van de A2; Renze van het 3e; Rowan en Gijsbert van de B1; Menno, Jarno, Paulien, Suzanne, Wiep, Lianne van de B2; Dianne en Vincent van de B3; Mark, Luuk en Britt van de C1. Jullie bijdragen waren onmisbaar!

 

Maar vooral een grote pluim voor elk van de spelers van de A3:
Janine en Naomi – die met hun ervaring de anderen hielpen met de omschakeling van B naar A;
Marieke en Esther – die van voorzichtige spelers naar doorzetters met pit zijn gegroeid;
Jalien en Geke – die hun eigen kunnen en potentie onderschatten maar onmisbare snelheid en doelpunten inbrachten;
Ilse en Laura – ons stille duo die steeds meer te horen zijn in de verdediging en ieder heel ander aanvalsspel hebben geleerd.

 

Jammer dat nu het team uit elkaar valt (net nu het lekker loopt). Ik wens jullie veel succes en plezier volgend jaar en Wout en ik houden jullie in de gaten.

Jullie trotse en blije coach Wendy.

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.