Telstar/Dé Register Makelaar 3: De climax in Westbroek

Telstar 3 in Westbroek
Vanmorgen rond 9 uur was het 12 graden, bewolkt met soms felle opklaringen en een windje van kracht 4 of 5. Herfstig. Net als de wedstrijd van Korfbalvereniging Telstar S3. Een thriller.

Het derde moest vandaag uit spelen tegen DOS (W) 4 in Westbroek. At all places. Het mocht wel spelen of het hoofdveld. Omdat Jochem Kok geblesseerd is, mocht hij de rol van coach op zich nemen. Dat deed hij met verve!

De twee ploegen hielden elkaar lang in evenwicht. Na zo’n 20 minuten spelen in de eerste helft was het 2 – 2. Een beetje saai was het wel. Maar toen kwam korte opleving van DOS en stond het zomaar 4-2.

Na felle en positieve aanmoediging coach kwam de Telstar-trein op gang. Met o.a. fraaie afstandschoten werden de rollen omgedraaid, kwam het team langszij (4-4) en denderde door naar 4-7. Maar vlak voor rust kreeg DOS weer een paar opvliegers en met 6-8 werd er gerust.

In de tweede helft kwam DOS steeds meer dichterbij. Na lang spelen kwamen ze langszij en ging de score gelijk op. In de laatste paar minuten werd het 9-9! Spannend! Toen DOS 10-9 scoorde heb ik bewondering gekregen van de longinhoud van Jochem. Hij schreeuwde en moedigde het team met groot volume aan en die scoorde vervolgens 10-10. Maar toen een climax! Een thriller!

Want 15 seconden voor het einde een strafworp.

Voor Telstar 🙂

Dan moet je stalen zenuwen hebben.

Die had Tim van Oosterom op dat moment. De bal werd er feilloos en mandloos ingelegd en de winst was een feit!
Het was een mooie en spannend wedstrijd. Vele spelers hebben gescoord en dat zegt iets over de potentie van het team. En coach Jochem? De foto zegt genoeg…

 

Bijdrage van Ludo Zwaan

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *