Telstar/Dé Register Makelaar mist scherpte en verliest terecht

Afgelopen zaterdag stond de eerste ‘return’ van de veldcompetitie op het programma. Op een zonovergoten Sportpark Middelaar was het KV Rigtersbleek dat aan het langste eind trok. Na een 5-10 ruststand werd het uiteindelijk 13-16. 

De omstandigheden waren prima te noemen voor een zaterdagmiddag aan het eind van oktober. De wind was amper aanwezig en de zon deed zijn best om de toeschouwers op het terras op natuurlijke wijze te verwarmen. Maar goed ook, want van het spel van de thuisploeg zullen maar weinig mensen het warm hebben gekregen namelijk. Telstar liep constant achter de feiten aan en de bezoekers waren, leunend op een reboundoverwicht, scherper in de afronding. Bij een stand van 1-5 moest coach Van der Klis al ingrijpen met een time-out en dit leek even effect te hebben. Binnen twee aanvallen stond het 3-5. Rigtersbleek was echter niet onder de indruk en liep uit naar 3-9, terwijl Telstar meerdere opgelegde kansen liet liggen om wat terug te doen. Pas in de slotseconden werd het verschil weer op vijf werd gebracht. Dit leverde de ruststand van 5-10 op. 

Direct na rust toonden de Enschedeërs zich scherp door de eerste treffer na rust op het scorebord te zetten, maar de Hoevelakers gaven zich niet zomaar gewonnen (8-12). In het vervolg van de tweede helft kon de thuisploeg deze lijn echter niet doorzetten. Aanvallend stokte de doelpuntenproductie en – het mag gezegd worden – Rigtersbleek scoorde op de juiste momenten mee, kon meer herhalen en was daarnaast in de afronding simpelweg sterker. In de laatste paar minuten kon de hoofdmacht de eindstand nog enigszins dragelijk maken door driemaal op rij te scoren, maar het veranderde niks aan het resultaat. Eindstand 13-16.

Zo sluit de hoofdmacht het veld af met tien punten na acht wedstrijden. Helemaal niet verkeerd in een competitie waarin elke wedstrijd spannend is gebleken. Het plaatst Telstar op een verdienstelijke derde plek, met drie punten voorsprong op de nummer vier. De selectie gaat zich nu voorbereiden op het zaalseizoen. Die start met een uitwedstrijd tegen DES op 24 november. De eerste thuiswedstrijd zal een week later zijn, op 1 december, in onze vertrouwde sporthal ‘De Slag’.

 

Bijdrage van Jan Willem Boer

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *