Goede start zaalcompetitie Telstar A2

Eindelijk mochten de kids van Korfbalvereniging Telstar A2 gisteren beginnen aan de zaalcompetitie. Er zat namelijk wel een erg groot gat van acht weken tussen de laatste officiële veldwedstrijd en nu de start van de zaalcompetitie. Wat zou dit gaan brengen? Zou het team nog in vorm zijn? Of zou het wedstrijdritme nog ontbreken? Vragen waar we snel een antwoord op kregen.

Thuisbasis ‘De Slag’ was in ieder geval zeer goed gevuld. En de slingers en spandoeken die voor hun waren opgehangen (toch??) waren die extra boost. Het team 2.0 (in vernieuwde samenstelling) ging voortvarend van slag. Alleen resulteerde dit niet in het gewenste resultaat, maar was er snel een 0-2 achterstand tegen Unitas A3. Maar de kids lieten zich niet van de wijs brengen. Ze kwamen terug tot 3-3. Daarna nam het team het initiatief over. Er volgde zeer veel balpogingen op de korf. Die er net niet ingingen….. Met slechts 4-3 de rust in.

Na een peptalk in de rust van coach Max, Leonie genoot nog van haar vakantie, begon het team goed aan zijn tweede helft. Het spel ging beter, en ook de korf werd vaker geraakt. Met een heerlijke eindstand van 13-8 stapten de kids na 2 x 30 minuten spelen zeer happy van het veld. Een goede start geeft ze net dat extra zetje zelfvertrouwen voor deze zaalcompetitie. Blije gezichten en dolenthousiaste supporters.

Bedankt voor het leuke spel Denise, Imke, Jannieka, Jarno, Marieke, Stefanie, Tessa, Wiep en Bjorn (Wouter was afwezig). En ook al de aanwezige supporters natuurlijk bedankt voor de aanmoedigingen!

Aanstaande zaterdag om 14:00 uur de uitwedstrijd in Barneveld tegen Odik A2. Komt u het team weer aanmoedigen?

Bijdrage van Herman van ‘t Land