Telstar A1 begint 2019 met een knaller

Vier weken nadat de wedstrijd Telstar A1 – Odik A1 werd gestaakt, werd de wedstrijd helemaal opnieuw gespeeld, en dan opnieuw vanaf minuut 1. Tja… geluk komt met de jaren zeggen ze wel eens! Tijd voor de A1 de 1e wedstrijd van 2019 de 1e punten te behalen.

Coaches Westeneng en Geluk waren dit maal afwezig, dus het moest gedaan worden met de invalcoaches Snitselaar en Genuit. Na een naar mijn idee erg duidelijke voorbespreking, floot de goed leidende arbiter de wedstrijd in. Een lange tijd geleden, maar vandaag was het toch echt de A1 die in de 1e aanval het doelpunt maakte. Een 100% schotpercentage zou de rest van de wedstrijd ook zo makkelijk verlopen. Maar nee niets was minder waar. We zouden het meer het tegenovergestelde kunnen noemen. Odik maakte het 1-1 en binnen die 5 minuten daarna stond het 1-3 voor Odik. De A1 kreeg zwetende handjes en maakte er nog 2-3 van. De doelpunten in de 1e helft waren schaars zoals u al wel leest. Want bij deze 5 doelpunten bleef het dan ook! Verdedigend stond het bij Telstar dan ook erg sterk wat het voor Odik erg lastig maakte te scoren. Ruststand 2-3

Na nog een aantal tips van de coaches kon de 2e helft starten. Zou de A1 nu ‘peper in de reet krijgen‘ en misschien voor komen te staan? Of zouden ze de wedstrijd weggeven? De doelpunten lieten in ieder geval nog even op zich wachten. Totdat Telstar de rem los liet, gas ging geven en van een 3-5 terug kwam naar een 5-5. Vanaf nu werd het toch echt wel wat spannender; wel bleef het maar gelijk opgaan. Zou de A1 dan eindelijk doorpakken en de allereerste punten van dit zaalseizoen binnenslepen?

Het duurde even, ja dat zeg ik vaak, maar alles in de wedstrijd duurde even. Maar er werd gewacht op HET moment om toe te slaan. En ja, het laatste kwartier ging in en de laatste energie werd gegeven, het was te merken want Telstar bleef laten zien dat de wedstrijd nog niet gespeeld was en kwam met 2 punten voor, wat er zelfs 3 werden. Maar vooralsnog bleef het spannend met nog 10 minuten op de klok. De minuten tikten langzaam weg en het aanvalsvak maakte de minuten ook langzaam op door Daniël, toch wel de nieuwe heer en meester in de rebound, de balletjes te laten vangen. Dit zorgde voor erg lange aanvallen die uiteindelijk werden beloond met een goal! Uiteraard complimenten aan Daniël! Weer 3 doelpunten van Odik af, zou het dan eindelijk?? Met nog een aantal minuten te spelen en nog een schaars aantal doelpunten floot de scheidsrechter af, wat betekende de 1e 2 punten van dit zaalseizoen zijn binnen! Eindstand: 12-9.

Na een erg goede wedstrijd van Telstar A1 waar iedereen er tot het eind voor ging en met erg meelevend publiek, bleven de punten in Hoevelaken. Wat zou dit betekenen voor de volgende wedstrijd? Dat ziet u 12 januari wanneer de A1 dan weer thuis hoopt te spelen tegen Spirit A1 om 18.15 uur. Aansluitend zal het vlaggenschip spelen tegen Antilopen/Lancyr Deelen 1 (19:40 uur) en als afsluiter zal de S2 ook gaan voor de 1e punten van het (zaal)seizoen tegen Antilopen/Lancyr Deelen 2 (21:15 uur).

Zien we u dan? Tot zaterdag!

Bijdrage van Rachel ten Ham

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *