Telstar/Dé Register Makelaar 1 stijf onderaan na verlies in derby

Telstar/Dé Register Makelaar 1 ontving MIA 1 uit Amersfoort in een regelrechte derby. De belangen van dit duel werden al te meer duidelijk bij aanvang van de wedstrijd.

In een volle sporthal ‘De Slag’, waar het publiek op het randje van de banken zat, werd er met grote belangstelling gekeken wie er aan het einde van de wedstrijd de rode lantaarn in zijn bezit zou hebben.

In tegenstelling tot de vorige wedstrijden lukte het Telstar nu wel om in de beginfase de tegenstander verdedigend onder druk te houden. Ondanks dat wist MIA toch het eerste gat te slaan met 2 punten die vrijwel de gehele eerste helft werd volgehouden. Beiden teams maakten elkaar het aanvallen dermate lastig wat het niveau niet ten goede kwam. Dit resulteerde in veel geforceerde kansen en frustratie.

Een sterke periode voor rust waarin Telstar bleef volharden in het plan zorgde ervoor dat er gerust werd met een stand van 8-8. Het spel verdiende geen schoonheidsprijs maar de spanning was om te snijden en gaf hoop voor de tweede helft. Het was wachten op de ploeg die de schroom van zich af kon spelen en de trekker over kon halen om een gat te slaan.

Na de rust veranderde, ondanks de tactische besprekingen, bij beide teams weinig van het spelbeeld. Er kwam geen ontspanning in het spel waardoor de afronding nog ver beneden peil was. Pas bij een stand van 12-12 waren het de bezoekers die een gat van twee punten sloeg. Ondanks enkele tactische omzettingen en inbrengen van bankzitters lukte het Telstar niet om dit gat te dichten. Op cruciale momenten werd nog de aansluitingstreffer gemist waaronder strafworp en korte kansen. Hierna brak de laatste mentale weerbaarheid en werd het gat groter gemaakt naar vier punten. Deze werd niet meer weggegeven wat resulteerde in een 16-20 einduitslag.

Overigens sloot het tweede team van Telstar het treffen met MIA wel winnend af met 17-12. Daarmee hebben zij belangrijke punten gepakt om zich te kunnen richten op de middenmoot in de eerste klasse.

Ondanks het verlies waren er ook zaterdag weer lichtpunten te zien in het spel van Telstar. De stabiliteit, die met name verdedigend, op de mat werd gelegd zijn punten die meegenomen kunnen worden de aankomende weken. Aanstaande zaterdag speelt de selectie wederom in Hoevelaken tegen DES uit Den Hoorn om 19:35 en zijn er wederom kansen om de punten thuis te houden. Hierna speelt ook weer het tweede team die de afgelopen sterke periode een vervolg hoopt te geven.

Bijdrage van Arjan Westeneng

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *