Een dagje op pad met Telstar D3

Ieder team kent zijn overwinningen en nederlagen, hoogtepunten en dieptepunten. Zo ook Telstar D3. Maar zaterdag 2 februari 2019 was voor dit team een absolute topdag. Eerst een tweede overwinning op de aanvoerder van de poule, MIA D2 en vervolgens oplopen met het eerste van Fortuna/Delta Logistiek. Een verslag van een dagje D3.

De dag begon al om acht uur bij sporthal De Slag. Zodra de leden van Telstar D3 (Amber, Annelieke, Dana, Eva, Iris, Hugo, Koen, Maurits, Theodoor) en de coaches (Arina en Freerk) er allemaal waren, vertrokken ze snel naar Amersfoort voor een wedstrijd tegen MIA D2. MIA is de koploper van de poule en was tot nu toe alleen nog maar verslagen door Telstar/Dé Registermakelaar D3. 

Winst

De wedstrijd spannend noemen, is een understatement. Het was bloedstollend en de ouders op de bank kregen bijna hartkloppingen… Met nog maar vier minuten te gaan stond Telstar D3 twee punten achter op MIA. Gelukkig wist Telstar in die vier minuten het tij te keren. De spelers scoorden nog drie keer en daardoor wonnen ze met één doelpunt verschil de wedstrijd! Eindstand: 8-9 voor Telstar. Wat een kanjers die D3 en ze staan nu tweede in het klassement!

PKC-Fortuna

’s Middags zou het echte hoogtepunt plaatsvinden. Telstar D3 was uitgenodigd bij de wedstrijd van de Ajax en Feijenoord van het korfbal: PKC tegen Fortuna in de korfbalhal van PKC in Papendracht. En… de D3 mocht ook oplopen met de spelers van Fortuna. Wat een belevenis was dat in die afgeladen hal met discolicht en opzwepende muziek.

De wedstrijd tussen PKC en Fortuna was niet spannend. Het was al snel duidelijk dat PKC zou winnen en met de rust stond Fortuna acht punten achter. Voor de D3 was dat geen probleem. Ze juichten bij ieder doelpunt dat werd gemaakt. Ondertussen verbaasden de spelers van de D3 zich over de hoge sprongen en de lange-afstands-schoten die niet eens misten. Freerk gaf ook nog toelichting op het spel.

Handtekeningen en McDonalds

Na de wedstrijd wisten de leden van D3 nog handtekeningen te verzamelen en met enkele spelers op de foto te gaan. De dag werd afgesloten met een burger bij de McDonalds. Wat een geslaagde dag!  De D3 straalde en ook de ouders en trainers hadden een leuke dag.

Tekst: Esther Schinkelshoek. Foto’s: Marion Zuurveen

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *