Fris spelend Telstar trekt aan het kortste eind

Afgelopen zaterdag mocht de equipe van Daan van de Klis aantreden tegen de koploper van de competitie NKC ’51 1. Ondanks goed veldspel van beide ploegen, liet NKC ’51 zien waarom men terecht aan kop staat in de 1e klasse D.

Het eerste kwartier van de wedstrijd gingen de teams gelijk op. NKC ’51 wist als eerste een gaatje te slaan naar 2-4, maar Telstar antwoordde door 3 goals op rij te scoren en kwam er een voorsprong van 5-4. Waar Telstar vorige week last had van de lengte van de tegenstander, was dit deze wedstrijd niet het geval. Dit zorgde voor veel meer herhaling in de aanval en meer genomen kansen (108 tegen NKC ’51 tegenover 62 tegen Noviomagum). Het ontbrak de ploeg echter aan afronding na de vijfde goal en dat zorgde voor een streak, 5 doelpunten op rij, van de ploeg uit Nijverdal. Uiteindelijk werd er gerust met een stand van 8-13.

Ook de tweede helft liet NKC ’51 zien de korf makkelijker te kunnen vinden dan Telstar. Al snel liepen de bezoekers uit naar een stand van 9-19 en was de wedstrijd duidelijk gespeeld. Beide ploegen bleven daarna om en om scoren, waarna de scheidsrechter af floot bij een stand van 15-24.

Duidelijk was dat het vooral aan de afronding lag, waardoor Telstar het NKC ’51 niet moeilijker kon maken. Aankomende zaterdag gaat de ploeg naar Zutphen om zich definitief veilig te spelen.

Bijdrage van Joost Geluk

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *