Telstar S3

Telstar 3 breekt na maanden negatieve spiraal door

Het was een lange tijd afzien voor Telstar 3 (zaal Telstar 4). Waar het team een goede start van het seizoen kende door tegen verschillende ploegen punten te pakken en begin zaal 2 van de 3 eerste wedstrijden wist te winnen, kwam de ploeg na die 3e ronde van de zaal in een enorme negatieve spiraal terecht.

Alles werd verloren, van ronde 4 tot aan afgelopen zaterdag, met vaak enorme uitslagen. Maar afgelopen zaterdag was dan eindelijk het moment van het doorbreken van deze ellendig lange negatieve spiraal: er werd met 14-9 van ODIK 5 gewonnen.

ODIK was inmiddels geen onbekende meer voor Telstar, want ook in de zaal troffen beide ploegen elkaar. Telstar wist al eerder een keer van ODIK te winnen, maar ook te verliezen en gelijk te spelen. Het kon dus alle kanten opgaan. Alle eerder gespeelde wedstrijden tegen ODIK begonnen flink nadelig: in de eerste 5 minuten werden er verdedigende fouten gemaakt aan Telstar zijde, waardoor Telstar strafworpen en/of vrije ballen tegen kreeg. Telstar moest hierdoor elke keer in de achtervolging, maar liep uiteindelijk altijd gelijk op met de ploeg uit Barneveld. Vooraf aan de wedstrijd werd benadrukt dat dit patroon doorbroken moest worden. Geen fouten maken, niet te makkelijk laten passeren en meteen de voorsprong pakken. 

Die afspraken werden goed nagekomen. Telstar begon scherp en gedreven en zette ODIK binnen 5 minuten op een 3-0 achterstand. ODIK werd hierdoor wakker geschud en maakte het 3-1. De score werd relatief in balans gehouden doordat beide ploegen enigszins om en om wisten te scoren waarna het na ruim 25 minuten spelen 8-4 stond. Telstar wist dus goed de voorsprong te behouden, zodat het niet in de problemen zou komen. Sterker nog: vlak voor rust werd het gat nog uitgebouwd naar een gat van 6. Ruststand 10-4.

Een droomstart! Het was lang geleden dat Telstar zo ruim voor stond in de rust. Er werd benadrukt dat deze scherpte en gedrevenheid vastgehouden moest worden. De aanvallen van Telstar waren vaak erg kort, terwijl ODIK veel lange aanvallen neer wist te zetten. Om de verdediging wat meer te gaan ontlasten en ODIK minder ruimte te geven om in de wedstrijd te komen, moest de aanval de bal langer in het vak zien te houden en moest het sterke verdedigende werk door iedereen volgehouden worden.

De tweede helft begon zoals de eerste helft geëindigd was. Telstar bouwde het gat verder uit naar 12-4 en hield dit gat in stand bij 14-6. Maar toen brak een fase aan die eigenlijk altijd wel aanbreekt bij dit soort wedstrijden: doelpuntenstilte bij de leidende partij. Telstar wist na de 14e goal niet meer tot scoren te komen en was ondanks de gemaakte afspraken relatief vaak de bal snel weer kwijt, waardoor ODIK veel en lang kon blijven aanvallen. ODIK maakte van de gelegenheid gebruik om wat meer in de wedstrijd te komen en maakte langzaam het gat wat kleiner. De wedstrijd werd uiteindelijk afgefloten bij een stand van 14-9.

Wat een opluchting voor Telstar 3! Eindelijk waren daar weer een keer de twee punten. Dat had dit team ook wel een keer verdiend! Het team mag trots op zichzelf zijn dat het nooit opgegeven heeft en aan zichzelf heeft bewezen dat het wel degelijk in staat is om sterke wedstrijden neer te zetten. Volgende week mag Telstar 3 op bezoek bij Synergo in Utrecht, waarmee Telstar met evenveel punten de onderste positie in de poule deelt. Telstar wist al een keer eerder van Synergo te winnen, maar ook twee keer te verliezen. Kansen om weer punten te pakken zijn in ieder geval duidelijk aanwezig en daar zal dit team ook zeker weer voor gaan!

Bijdrage van Jochem Kok

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *