Telstar/Dé Register Makelaar 3 bezig met opmars

Vandaag waren de condities perfect voor heerlijk potje korfbal. Typisch hollandse omstandigheden, beetje bewolkt, veel blauw, zonnetje erbij en 18 graden. Omstandigheden die het buitenkorfbal zo leuk maken. Ook voor het publiek.

Met de nodige auto’s moesten we vandaag op weg naar Synergo in Utrecht. Met de dik verdiende overwinning vorige week tegen Odik werd er bij mij in de auto druk van gedachten gewisseld over de opstelling tegen de roodhemden. Vanwege die kleur moest het Telstar team in het zwart aantreden. Aankomend op Synergo terrein in hartje Utrecht werden we opgewacht door gezin Eend. Het is lente..

Het basisteam was niet compleet, Henrieke van Ravenhorst  is geblesseerd, Jochem  Kok was ziek en Renze van Ravenhorst moest werken.  Vooral de aanmoedigende stem van Jochem was een gemis, maar werd feilloos overgenomen door invaller Herman van den Berg.

Genot voor het oog

De eerste helft was een genot voor het oog. Er werd strak rond gespeeld en het rendement op de afstand hoogschoten was hoog. Vaak een dingetje bij Telstar. Vele mooie en schoten van ver verdwenen door het gele rondje. In het begin ging het gelijk op, maar bij de stand van 5-5 ging Telstar los. De ene naar de andere afstandschoten gingen erin en bij rust stond Telstar verdiend voor met 7-12.

Omdat de zon steeds meer zijn warmte liet voelen, werd er tijdens de rust flink gedronken. Water om wel te verstaan. Na 5 minuten stond het team weer de dartelen in het veld, terwijl Synergo maar niet kwam opdagen. Het tekende de werklust.

Scheidsrechter had opvallende rol

De start van de tweede helft ging minder voortvarend. Synergo scoorde een paar keer achter elkaar en kropen dichterbij tot 10-12. Maar Herman bulderde en moedigde aan. De machinerie begon weer te draaien en de spelvreugde nam toe. Met een eindstand van 15-20 is er verdiend gewonnen.

Het enige dissonant was de scheidsrechter: die zag werkelijk niets. Instructies van de spelers – van beide teams – moesten hem een handje helpen. Het was een beetje hilarisch.
Maar goed, de tweede wedstrijd op rij is gewonnen. Het meegereisde publiek heeft er van het spel genoten en van de decibellen van Herman. Prettige bijkomstigheid is dat we iets bruiner zijn geworden. Telstar is stevig los van de laatste plaats en kan nog verder stijgen.

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *