Telstar korfbal belandt in file en komt niet meer op gang

Goed voorbereid vertrok Telstar/Dé Register Makelaar 1 afgelopen zaterdag naar Zutphen. Echter zorgde een zwaar ongeval op de A1 voor een vertraging van 1,5 uur. 

Eenmaal aangekomen werd er een verkorte voorbereiding gedaan, om vervolgens om 15:45u de wedstrijd aan te  vangen. KVZ uit Zutphen was tot vandaag de hekkensluiter in de 1e klasse D. Bij winst zou deze ploeg goede zaken doen in de onderste regionen van deze poule.

In een gelijk opgaande beginfase was het spel aan beide kanten onrustig te noemen. In de opbouw was de passing slordig en de afronding onnauwkeurig. Door enkele fouten in verdedigend opzicht kwamen beide ploegen toch tot scoren. Bij een tussenstand van 2-2 begon de ploeg uit Zutphen het betere van het spel naar zich toe te trekken. Dit werd ook omgezet in het maken van goals. 
In zeer korte tijd keek de ploeg uit Hoevelaken tegen een achterstand van 9-3 aan.

De korte voorbereiding en de discussies met de vrouwelijke scheidsrechter zorgde ervoor dat Telstar/Dé Register Makelaar vergat zelf aanvallend het spel te maken. Goed lopende aanvallen waren spaarzaam in het eerste bedrijf. Met een stand van 10-4 werd er gerust.

In de rust werden de afspraken nog eens duidelijk herhaald hoe KVZ bespeeld moest worden. Ook met welke instelling en mentaliteit er gespeeld moest worden. 
Echter was daar in het eerste kwartier van de tweede helft niets van terug te zien. Een zeer slechte fase in deze wedstrijd van beide kanten. Uiteindelijk wist KVZ de tweede goal ook te maken en zette een tussenstand van 12-4 op het scorebord.
Een time out en oppeppende woorden zorgden er dan eindelijk voor waarvoor Telstar naar Zutphen was gekomen, korfballen.
De scheidsrechter werd met rust gelaten en de focus werd verplaatst naar het eigen spel. Met doelpunten aan weerskanten kwam er op een zonnig sportcomplex Zuidveen een eind aan de wedstrijd met een stand van 19-10.

Complimenten aan de thuisploeg die het de Hoevelakers de gehele wedstrijd lastig hebben gemaakt met fel en fysiek korfbal en de meer dan terechte winnaar zijn van dit tweeluik.

Voor Telstar/Dé Register Makelaar staat volgende week de laatste thuiswedstrijd op het programma tegen ODIK uit Barneveld. Telstar zal dan de focus op het eigen (aanvals)spel moeten leggen.
Graag zien wij u volgende week 1 juni om 15:30 uur!

Bijdrage van Peter Vedder

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *