Telstar/Dé Register Makelaar 3 sluit eerste helft veldcompetitie sterk af

Afgelopen zaterdag mocht Telstar 3 nog één keer op eigen veld aantreden, voordat de zaalcompetitie eind november van start gaat. Ditmaal werd er tegen OVVO gespeeld, een tegenstander waar in het begin van het seizoen al tegen gespeeld is.

De eerste ontmoeting met OVVO resulteerde in een nipte overwinning voor Telstar (10-11). Het beloofde, gezien de vorige uitslag, een spannende pot te worden, maar door een sterk begin en een sterk einde van Telstar werd OVVO duidelijk zonder punten naar huis gestuurd: 14-8 winst voor Telstar.

Op het eerste gezicht leek het een lekker weertje te zijn voor een potje korfbal, maar eenmaal op het veld was de harde wind erg voelbaar. Iets wat behoorlijk belemmerend kan werken in het schieten op de korf. Gek genoeg begon OVVO direct met achterverdedigen, waardoor de aanvallen van Telstar werden vertraagd en het de schotkansen moest uitstellen. Dit leverde echter geen problemen op: in de eerste twee aanvallen vielen meteen twee doelpunten. 2-0 voor Telstar. Ook het andere aanvalsvak wist de korf makkelijk te vinden, zo stond Telstar in een mum van tijd ruim voor met een 7-1 tussenstand. 
Toch lukte het Telstar niet de scherpte te behouden, waardoor het niet meer tot scoren kwam en OVVO iets in wist te lopen. Ruststand 7-4.

Na wat aanwijzingen van coaches Arjan Westeneng en Woutera Teeuwissen moest Telstar de nodige scherpte weer te pakken zien te krijgen. Dit lukte echter niet, waardoor OVVO gevaarlijk dichtbij wist te komen: 8-6. Gelukkig wist Telstar op belangrijke momenten te scoren, waardoor het gat behouden werd op 2 à 3 doelpunten. Bij een stand van 11-8 keerde de nodige scherpte weer terug bij de spelers. In de laatste speelminuten liep Telstar uit naar 14-8 en werd de wedstrijd beëindigd.

Door deze belangrijke overwinning en dankzij het verlies van concurrent MIA staat Telstar 3 nu op een gedeelde tweede plaats met eerder genoemde concurrent. Een knappe prestatie van dit team, want vorige jaren bleef Telstar 3 in de onderste regionen hangen van de Reserve 4e klasse. Als Telstar 3 als 1e of 2e weet te eindigen, mag het promoveren naar de 3e klasse! Er zal nu echter eerst gefocust moeten worden op de zaalcompetitie. Direct daarna mag Telstar 3 zichzelf bewijzen: de eerst volgende wedstrijd op het veld zal de tweede ontmoeting met MIA zijn.

Bijdrage van Jochem Kok

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *