Telstar/Dé Register Makelaar 1 pakt eerste zaalwinst na prachtige comeback

De eerste thuiswedstrijd in De slag was een wedstrijd met drie gezichten: een furieuze start, 20 minuten zand in de motor en een goede tweede helft. De ploeg van Daan van der Klis liet zien als een hecht team te kunnen spelen en wist daardoor in de extremis de punten in Hoevelaken te houden.

Om 19.30 uur stonden Telstar 1 en ZKC ’31 1 klaar om de wedstrijd aan te vangen. Beide ploegen hadden hun eerste wedstrijd verloren en wilde graag de tweede wedstrijd van het seizoen met punten afsluiten. Na een weergaloze doorloopbal van de pupil van de week startte Telstar sterk. Binnen 20 seconden werd de 1-0 gescoord. Ook ZKC wist snel tot de eerste goal te komen, maar deze luidde een vlammende 10 minuten voor Telstar in. De goals vielen als rijpe appels en al snel stond Telstar op een ‘comfortabele’ 6-1 voorsprong.

Dit was het moment dat ZKC een time-out nam en Telstar zand in de motor kreeg. Het tempo ging omlaag en dat resulteerde in minder uitgespeelde kansen en passfouten. De goals vielen minder snel en ZKC werkte zich van een 7-3 achterstand naar een 7-9 voorsprong. Zowel aanvallend als verdedigend liet Telstar zich een kwartier lang aftroeven. Het rustsignaal kwam geroepen voor de ploeg bij een 10-14 achterstand.

In de rust werd duidelijk besproken wat er beter moest en benadrukt dat ondanks de vier punten achterstand een overwinning nog prima mogelijk was. Werklust en als team spelen zouden daarin cruciaal zijn en dat werd letterlijk opgepakt.

De eerste drie goals die vielen waren voor Telstar en de spelers en het publiek voelde dat er nog veel mogelijk was. Ondanks dat ZKC telkens bleef antwoorden met goals wist Telstar beetje bij beetje dichterbij te komen. Na wat tactische wissels, waarbij Arjan en Joost van vak wisselde, kreeg ZKC het steeds moeilijker en werd voor de eerste keer in de tweede helft de gelijkmaker gescoord op 19-19. ZKC bleef antwoorden en de ploegen scoorde om en om tot 22-22. Toen brak de laatste minuut aan.

ZKC was op dat moment bezig een aanval op te zetten, maar deze werd afgebroken door een aanvallende fout. De bal kwam binnen in het aanvalsvak met de wetenschap dat dit de kans was om de voorsprong te pakken en daarmee de wedstrijd te winnen. Rustig en lang werd er gezocht naar een goede schot kans en na het eerste schot werd dit opnieuw gedaan. De rebound stond goed en Esther kwam in de aangeef en Lois werd matchwinner door van ver de bevrijdende 23-22 binnen schieten. De laatste aanval van ZKC werd gemist en nadat de bal onderschept was werd er feest gevierd. 

Een prachtige overwinning die als collectief werd binnengehaald. Met het publiek als negende man werd de ploeg de hele wedstrijd extra energie toegestoken. Dit is daadwerkelijk door de spelers gevoeld en het publiek werd dan ook terecht uitvoerig bedankt na de wedstrijd. 

Na de wedstrijd van Telstar 1 wist ook Telstar 2 de punten in Hoevelaken te houden door ZKC ’31 2 met een 13-10 nederlaag naar huis te sturen. 4 punten voor de selectie van Telstar dus!

Aankomende zaterdag mag de selectie weer in de thuishaven aantreden. Ook dan hebben we de support die er afgelopen zaterdag was weer hard nodig! We nodigen u graag uit om Telstar 1 om 19.35u naar de overwinning te schreeuwen tegen EKVA 1. Na het 1e zal ook Telstar 2 de support nodig hebben dus blijf vooral nog zitten. Tot zaterdag!

Bijdrage van Joost Geluk

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *