Telstar wint na een soms grimmig en bloedstollend duel

Telstar is het nieuwe jaar begonnen met een overwinning. Na de verloren wedstrijd in de eerste speelronde heeft Telstar in competitieverband alle wedstrijden gewonnen.

Dat ging vaak moeizaam, gezien de nipte overwinningen op ZKC’31 (23-22) en Woudenberg (20-22). Ook nu maakte Telstar 1 het zichzelf moeilijk waardoor ook deze wedstrijd pas in de laatste minuten werd beslist. Telstar 2 wist voorafgaand in een uiterst vermakelijk duel KZ Danaïden 2 te verslaan waardoor zij met drie punten los de ranglijst van de competitie aanvoert.

Binnen no-time stonden de bezoekers uit Leiden op een 0-2 voorsprong. Telstar wist zich echter ook snel weer te herstellen en maakte 5 doelpunten op rij. Telstar vergat echter het gat groter te maken ondanks het betere van het spel. De doelpunten vielen niet terwijl er over het algemeen wel goede kansen genomen werden. Bij een stand van 8-8 stonden beide ploegen weer gelijk. Telstar wilde met een voorsprong de rust in maar zag KZ Danaïden de 8-9 maken. Sander Voets, die in de basis begon wegens een blessure, maakte de 9-9 wat tevens de ruststand betekende. 

Ook de eerste twee doelpunten na de rust waren voor de bezoekers. Zij wisten dit gaatje lang vast te houden en soms zelfs te vergroten tot drie doelpunten verschil. Bij 11-14 schakelde Telstar echter een tandje bij en kwam het, na vier doelpunten op rij, weer op voorsprong. Die voorsprong werd uitgebreid naar 18-15 waarna de wedstrijd beslist leek. Niets bleek echter minder waar, KZ toonde veerkracht en kwam terug tot 19-18. Een minuut voor tijd wist Telstar het verschil toch weer op twee te zetten waardoor het laatste doelpunt van KZ alleen nog voor de statistieken was.

Telstar rechtte de rug wederom in de tweede helft en dat blijkt al bijna het hele zaalseizoen een ijzersterk wapen te zijn. Ondanks dat Telstar slechte fases laat zien weet het toch elke keer aan het elastiek te blijven hangen en de wedstrijd om te zetten in winst. De komende twee wedstrijden gaan cruciaal worden in de strijd om het kampioenschap. Tiel’72, dat samen met Telstar en VIKO de ranglijst aanvoert komt zaterdag op bezoek in Hoevelaken. Een week later zal de Telstar selectie op bezoek gaan bij VIKO, die zoals eerder genoemd ook bovenaan staat.

De Telstar selectie wil jullie ontzettend bedanken voor de support, ook SV Relstar dat zich steeds meer laat horen. In de komende wedstrijden zullen we jullie support nog harder nodig hebben dan de eerdere wedstrijden. We hopen jullie dan ook zowel in onze eigen hal als in de uitwedstrijd op de tribune te zien. Allereerst zaterdag om 19:30 uur in ‘de Slag’!
Tot dan!

Bijdrage van Lois de Korte

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *