De toernooi-coördinatie, een nieuw leven ingeblazen

Een aantal jaren is de vacature voor toernooi-coördinator niet ingevuld geweest. Dat hebben wij ervaren als een gemis voor wat betreft de sfeer en beleving bij de club. Daarnaast denken wij ook dat het goed is voor onze inkomsten en naamsbekendheid. Na een aantal gesprekken is besloten om de toernooi-coördinatie neer te leggen bij Jochem Kok, Lois de Korte en Arina de Korte.

Wij vallen in het organogram van de vereniging onder de Technische Commissie. Arina is de schakel tussen de TC en de toernooi-coördinatie. Ons motto is: ‘hoe meer zielen, hoe meer vreugd’. Arina stemt altijd af met de technische commissie om overbelasting van spelers, coaches en andere vrijwilligers te voorkomen. Daarnaast moet er ook ruimte zijn op ons complex. Wij zullen geen toernooien faciliteren die op zondag plaats zullen vinden.

Wie zijn wij?

Lois de Korte. “Sinds dit seizoen speel ik in Telstar 1 en ik ben trainer/coach van Telstar C1. Ik speel al een hele tijd bij Telstar. In de afgelopen jaren heb ik diverse vrijwilligerstaken op mij genomen. Sommigen van die taken heb ik weer naast me neergelegd, zoals het organiseren van evenementen en activiteiten bij de TEC en het organiseren van het schoolkorfbaltoernooi. Desondanks vind ik het organiseren van activiteiten en evenementjes nog wel erg leuk. Vanaf volgend seizoen zal ik het regelen van de oefenwedstrijden op mij nemen. Toen er een idee was om een aantal mensen verantwoordelijk te maken voor de toernooi-coördinatie leek het me leuk om hier onderdeel van uit te maken. Ik zal mij vooral gaan richten op het regelen van oefenwedstrijden en driekampen en ook zal ik kijken of ik wellicht een mooie beslissingswedstrijd/kampioenschap van Nederland naar Telstar kan halen. Mocht je hier tips of ideeën voor hebben, laat het dan gerust weten, dan kijken wij ernaar!”

Jochem Kok. “Voor degenen die mij nog niet kennen stel ik me graag even voor. Ik ben speler van S3/S4 (veld/zaal) en geef training aan de C2. Ik ben al zo’n 15 jaar lid van Telstar en heb verschillende dingen gedaan met betrekking tot organiseren van activiteiten en evenementen. Nu leek het mij erg leuk om het organiseren van toernooien op te gaan pakken. Gelukkig bleek ik niet de enige te zijn, Arina en Lois leken dit ook leuk vrijwilligerswerk om te gaan doen. Zodoende is de toernooicoördinatie ontstaan en hebben wij binnen onze groep gekeken wie welke verantwoordelijkheden tot zich gaat nemen. Ikzelf zal mij voornamelijk richten op de externe toernooien, oftewel de toernooien die bij andere clubs georganiseerd worden. Ik wil gaan rondkijken welke clubs er een leuk toernooi organiseren, om vervolgens met zoveel mogelijk leden van Telstar daar naar toe te gaan voor een leuke dag korfbal! Een voorbeeld hiervan is het pinkstertoernooi op Tweede Pinksterdag, daar zullen jullie binnenkort nog wat meer over horen. Mocht je zelf ook een leuk toernooi tegenkomen, meld het mij dan gerust!”

Arina de Korte. “Ik loop als moeder van drie korfballende kinderen al lange tijd mee in de korfbalwereld en heb zelf ervaren hoe leuk het is als kinderen plezier beleven aan het spel en hoe leuk het is wanneer je publiek goed kunt vermaken. Dat is belangrijk voor een club om aantrekkelijk te blijven voor nieuwe leden. Ik sta voor ‘samen’, ‘plezier’ en ‘ontwikkelen’. Door naast de huidige trainingen en competitie samen nog iets extra’s te organiseren creëer je betrokkenheid tot elkaar en op korfbal. Daarnaast geloof ik dat je naast de huidige trainingen en competitie ook kunt leren van het kijken naar korfbalwedstrijden tijdens bijvoorbeeld een NK, meedoen aan clinics en deelnemen aan andere toernooien, waardoor korfballers en publiek nog meer plezier beleven.”

Wat mogen jullie van de toernooicommissie verwachten?

  • We organiseren een aantal keren per jaar een toernooi op ons complex. Dat kan variëren van o.a. een NK finale voor C-, B- of A-junioren,  of ‘RTC toernooi’, play offs, play downs, beslissingswedstrijden tot ‘driekampen” ( oefenwedstrijden in toernooi-vorm aan het begin van een veldcompetitie voor zowel senioren als junioren en pupillen)
  • We zullen allerlei toernooien bij jullie onder de aandacht brengen via de website of ‘social media’ waarbij jullie zelf kunnen deelnemen op eigen houtje.
  • We zullen jullie benaderen om deel te nemen aan toernooien met jullie teams waarbij wij faciliteren(te denken valt o.a. aan pinkstertoernooi, beachkorfbaltoernooi, challengetoernooi). 
  • Je weet dat er ergens een toernooi plaatsvindt en zou daar graag naar toe willen met je team. Geef dat door aan ons. Gezamenlijk kijken wij of we dat vanuit Telstar gaan organiseren of dat jullie op eigen houtje daar naar toe kunnen gaan. 
  • Het lijkt je leuk om een toernooi te organiseren bij Telstar. Laat dit aan ons weten, zodat we gezamenlijk kunnen kijken of dit haalbaar is voor Telstar om dit te organiseren.

Jullie zullen snel de eerste evenementen op de site en op onze facebookpagina tegenkomen. Houden jullie het in de gaten?

Hartelijke groet,
Jochem, Lois en Arina

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *