Teamindeling seizoen 2020-2021

Door Corona ligt het korfbal helemaal stil. De TC zit echter niet stil en is op de achtergrond al een tijdje bezig met de teamindeling voor het nieuwe seizoen, dat in augustus 2020 van start zal gaan. Dat is nog ver weg, maar het is elk jaar een spannend moment, waar we als vereniging heel zorgvuldig mee omgaan.

Al het werk wat we nu doen is ter voorbereiding op het moment dat we de definitieve indeling kunnen gaan maken. Pas na 1 mei weten we definitief wie de spelende leden zijn. Elke opzegging kan gevolgen hebben voor meerdere teams. We verwachten eind juni de teamindeling voor het nieuwe seizoen te publiceren.

Hierbij alvast een nadere toelichting op hoe de teamindeling tot stand komt:

Er wordt getracht een indeling te maken die aan de kwaliteiten en wensen van iedere speler/speelster recht doet en waarbij elk team kwalitatief in evenwicht is.

Bij het maken van de indeling hebben we rekening te houden met de volgende zaken:

  • Korfbal kwaliteiten
  • Aantal spelers per team (Er is natuurlijk maar een beperkt aantal plekken per team beschikbaar)
  • Beschikbaarheid voor trainen en wedstrijden
  • Maximale leeftijd in de leeftijdscategorie
  • Gemiddelde leeftijd van een team in een leeftijdscategorie

Vooral de laatste twee punten zorgen ervoor dat we gedwongen worden om keuzes te maken die ogenschijnlijk niet voor de hand liggen.

Mocht je ideeën hebben voor de teamindeling dan vernemen we dat graag. We zullen altijd proberen een verzoek mee te nemen in de teamindeling.

Wanneer je naar aanleiding van bovenstaande een vraag hebt, aarzel dan niet en stel je vraag aan de TC via .

TC