Korfbal in de achtertuin

Wegens de Corona-crisis gaat momenteel alles anders dan normaal, dus ook bij Telstar. 

Nu de trainingen momenteel niet plaatsvinden, trainen enkele enthousiaste Telstar-leden daarom nu thuis! Korfbalvereniging Telstar bood iedereen de gelegenheid om een korfbal paal en ballen te lenen om zo thuis in vorm te blijven.

Baltechniek

,,Ik mis het korfballen heel erg en ik wil graag mijn bal techniek in orde houden”, laat Brit van Dunschoten weten. ,,Ik vind het wel vreemd om thuis te korfballen in de tuin. Maar het is wel super leuk dat dit geregeld is zodat je lekker kan blijven doen wat je leuk vindt! Natuurlijk vind ik het ook super leuk om te gaan schieten in deze periode waarin je veel vrije tijd hebt. Ik schiet iedere dag wel een uurtje samen met één van mijn ouders. Ik ben vooral lekker aan het schieten uit beweging en neem strafworpen, ik probeer vooral veel series te maken.”

Frisse energie en concentratie

,,Ik heb de korfbalpaal geleend omdat ik het korfballen super erg miste”, zegt Joost Geluk. ,,Zo kan ik alsnog een beetje blijven korfballen. Ik probeer elke dag een bepaald aantal goals te maken vanuit verschillende posities. Ik doe bijvoorbeeld 60 strafworpen, 100 kleine kansen met één hand en 100 kleine kansen met twee handen. Uiteraard probeer ik daar zo min mogelijk schoten voor nodig te hebben”, laat Joost weten. ,,Door de coronacrisis kan ik niet meer langs mijn klanten en dat mis ik ontzettend. Het tussendoor korfballen helpt me om daarna weer met frisse energie en concentratie aan het werk te gaan!”

Fit blijven

,,Ik ben heel erg blij met deze mogelijkheid die Telstar geboden heeft”, zegt Marieke Lagemaat, moeder van  Iris (D3) en Tess (E2). ,,We misten alle drie toch wel heel erg de trainingen en wedstrijden. Toen we hoorden dat Telstar materiaal uit ging lenen, leek dit ons een goede mogelijkheid om te blijven oefenen. Omdat we nu ineens minder sportmomenten in een week hebben, kunnen we een beetje fit blijven. We hebben een E/D paal (blauwe paal) geleend met een opzetstuk. Zo kan ik de paal  ombouwen tot een seniorenpaal.
Onze tuin is helaas te klein om lekker te kunnen korfballen. Als we willen gaan schieten zetten we de paal op het veld naast ons huis. Daar hebben we alle ruimte, zodat we ook doorloopballen kunnen oefenen.
Tot nu toe schieten we ieder dag een half uurtje, dit is ook een leuke onderbreking van het schoolwerk. We oefenen eigenlijk voornamelijk schietoefeningen en doorloopballen, maar Iris en Tess doen ook spelletjes van de training zoals ‘klokje rond’ bijvoorbeeld.”

Schieten met de vissenbal

,,We hebben een kangoeroe paal geleend voor ons zoontje Bram”, laat Richard van Duinkerken weten. ,,Hij oefent iedere wel even schieten van dichtbij. Met de echte korfbal-bal is het nog wel lastig om boven de korf uit te komen. Daarom gebruikt Bram liever de lichtere vissenbal. Het gaat steeds beter en met de lichte vissenbal scoort hij vaak! Zo blijft het korfbal een beetje bij hem leven. Op zaterdag doen we vaak mee met de online kangoeroes van de KNKV. Of we zetten zelf een parcours uit in de tuin,” zegt Richard.

Lol

,,Past’tie in de auto of niet. Die vraag hield ons wel bezig toen we intekenden op het lenen van een paal met korf”, zegt Esther Schinkelshoek, moeder van Theodoor (D1) en Hannelore (E3). ,,Want als hij niet in de auto past, hoe krijgen we die paal dan thuis? En nog erger, wat zeggen we dan tegen de kinderen want die verheugen zich enorm op die paal in de achtertuin.

Maar het lukte en dus er staat sinds 20 april een heuse korfbalpaal bij ons in de tuin! Vanaf dat moment begon iedere dag met een poosje schieten. En tussen het rekenen en taal door wordt er ook ijverig doel geschoten door Theodoor en Hannelore. In de avonduren wil Esther ook nog wel eens een poging wagen.

Het schieten levert veel lol op. Maar in een achtertuin heb je ook hindernissen: wat doe je met een klein zusje dat op haar fietsje voor je neus langs rijdt, net als jij een doorloopbal wilt nemen? En wat doe je met die appelboom die in de weg staat? De buren hebben inmiddels ook door dat er flink op de korf wordt geschoten. Geregeld belanden er ballen in hun tuinen. Maar dat alles mag de pret niet drukken. We zijn erg blij dat Telstar deze leen-mogelijkheid heeft geboden!”, laat Esther weten.

Heb je zelf leuke foto’s van het korfbal thuis? Stuur ze naar de redactie!

 

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *