Kombifit bij Telstar

Rennen en springen is verboden

Kombifit is een nieuwe vorm van korfballen, speciaal gericht op ouderen of anderen die het rustig aan willen doen. Rennen en springen is verboden! Het is geschikt voor oud-korfballers die gestopt zijn, maar ook als je nog nooit gekorfbald hebt, kun je aansluiten. Iedereen kan op zijn eigen niveau genieten van gezond sporten en goed gezelschap.

Op 23 juni 2020 werd de eerste Kombifit training gehouden bij Telstar. Loïs de Korte (gediplomeerd KT3-trainer) gaf die avond training. Vanwege de coronamaatregelen werd er nog op 1,5 m afstand van elkaar gespeeld, maar Loïs heeft er toch een hele leuke training van gemaakt. En er kon na afloop nog geen drankje of kopje koffie gedronken worden (derde helft). Maar het begin was er!

Sportief en sociaal

Kombifit is er op donderdagmiddag van 14 tot 15 uur. Het doel is om een uurtje sportief bezig te zijn. Naast korfbal zijn er ook elementen van andere sporten zoals o.a. voetbal, hockey en volleybal, maar ook algemene bewegingsvormen komen aan bod. Na het sporten is er een drankje in de kantine (derde helft). Zo werken we op een leuke manier aan een gezonde levensstijl en een sociaal netwerk. Het kopje koffie of drankje en napraten in de kantine (derde helft) hoort als vast onderdeel bij Kombifit.

Te fit voor Kombifit?

Wie wel wil rennen en springen, kan terecht bij onze enthousiaste en fitte recreantengroep of bij een wedstrijdteam. De recreanten trainen op het veld iedere woensdagavond tussen 19.30 en 20.30 uur.

De eerste groep geïnteresseerden voor Kombifit is er, maar we hopen dat er meer mensen bij komen. Dan kan Kombifit een blijvend aanbod worden bij Telstar.

Meer informatie over Kombifit is te krijgen bij Toos Veldhuizen (). De contactpersonen van de wedstrijd teams en de recreanten zijn hier te vinden.

Kom rustig eens kijken of meedoen!

Foto: Henk van Ruitenbeek bij Kombifit