Schimmelpenninck van der Oyeschool grote winnaar Telstar schoolkorbaltoernooi

Bijna 250 kinderen verdeeld over 33 teams van 5 Hoevelakense basisscholen streden vanmiddag bij Telstar om de beker. In een regenboog van rode, licht en donkerblauwe en gele sportshirts renden de kinderen enthousiast over het veld. Grote winnaar van het schoolkorfbaltoernooi was de Schimmelpenninck van der Oyeschool. De leerlingen van groep 5 tot en met 8 sleepten maar liefst 8 bekers in de wacht en daarnaast ook de extra grote Schoonderbeek Wisselbeker.

KV Telstar/Schoonderbeek organiseert jaarlijks een schoolkorfbaltoernooi voor de Hoevelakense schoolkinderen. Kinderen van groep 5 tot en met 8 kunnen meedoen. Veel scholen sturen meerdere teams. Dit jaar haalde de Schimmelpenninck van der Oyeschool de meeste bekers binnen. Zij wonnen de 1e, 2e en 3e prijs in de poule voor groep 8, de 2e prijs met het team van groep 7, de 1e, 2e en 3e prijs met groep 6 en de 3e prijs met groep 5. Groep 7 van De Hoevens won de 1e prijs in de pool groep 7. ‘t Blokhuus won de 3e prijs met groep 7. De teams van groep 5 van De Spreng wonnen de 1e en 2e prijs.

Door de Coronacrisis stonden er dit jaar geen juichende ouders, opa’s, oma’s, broertjes en zusjes langs het veld. Een enkele ouder probeerde buiten het complex, op veilige afstand, een glimp op te vangen van de sportprestaties van de kinderen. De kinderen lieten zich hierdoor echter niet uit het veld slaan, er werd fanatiek gescoord, geschoten, gerend en gesprongen. SchoonderbeekBouw had deze middag voor alle spelers een extra cadeautje: een coole zonnebril. Heel handig voor de momenten dat de kinderen elkaar konden aanmoedigen en de zon fel scheen.