Mooie winst voor Telstar C3: De Meeuwen C5 verslagen met 5-10

Afgelopen zaterdag stond de tweede veldwedstrijd op het programma voor de C3. Na de oefendriekamp bij Synergo, waar beide wedstrijden nipt met 2-1 werden verloren, was de eerste competitiewedstrijd – ook met 1 doelpunt verschil – gewonnen met 4-3. Nu wilden we natuurlijk graag de punten mee naar huis nemen, en ook met plezier spelen. En beiden gingen ons prima af!
De C3 staat altijd vol enthousiasme op het veld te spelen en gaat elke week met grote stappen vooruit, individueel en als team. Dit keer waren de opdrachten om het 4-0 spelen ook in de wedstrijd te laten zien, en om het baltempo hoog te houden. En zeker dat laatste is goed gelukt, vooral op het moment dat de bal van de verdediging naar de aanval werd uitgebracht. Vaak was met 1 of 2 keer gooien, binnen 2 of 3 seconden de bal al bij de aanval.
Helaas moesten we deze wedstrijd Naomi missen, die haar enkel had gekneusd. Maar van de C2 stonden Tessa V. en Yordi reserve die voor deze wedstrijd met de C2 al gewonnen hadden van De Meeuwen C4.
Ons eerste aanvalsvak bestond uit Koen, Jochem, Sarah en Iris. En dat was een prima keus, want het eerste doelpunt viel al snel toen Iris een doorloopbal mooi afrondde. De Meeuwen was aan het afkijken, want ook daar werd een doorloopbal gescoord. Nu was het de beurt aan Ruben, Tessa T., Renske en Dana om hun aanvalskunsten te laten zien. En ook dit vak deed het uitstekend, door goed uit te verdedigen werd de bal teruggehaald en kon Ruben meteen scoren met een kleine kans. Ook de tegenstander scoorde, een klein kansje aan hun kant zorgde voor de ruststand van 2-2.
De extra opdracht voor de tweede helft was het om op te letten op het overnemen van elkaar, en als je teamgenoot overneemt om dan naar de andere tegenstander te gaan, zodat die niet vrij staat. Verder moest er vooral zo doorgegaan worden, want kansen waren er genoeg. Verdedigend ging het ook goed met ballen onderschepppen en uitbrengen. En in de aanval werd er ook goed uitverdedigd, waardoor we regelmatig de bal weer terug haalden. Genoeg goede punten dus om vast te houden.

Na de rust viel het eerste doelpunt bij De Meeuwen die met een afstandschot zorgde voor hun enige voorsprong in de wedstrijd: 3-2. Iris, die aanvallend goed op dreef was, kreeg een strafworp mee. En die rondde ze netjes af, waarna het weer gelijk stond.
Daarna kwam Telstar goed op dreef. Renske scoorde uit een doorloopbal, waarna Yordi, die er in gekomen was voor Ruben die last had van zijn knie, haar nadeed. Een mooie diepe bal van Iris vanaf de middellijn op Koen, werd koelbloedig door hem onderhands afgerond, waarna hij even later ook uit een kleine kans scoorde.
Ook Dana kreeg een strafworp mee, en ook zij scoorde deze mooi, zodat de score op 3-8 kwam. In onze verdediging werd een keer het risico van meekijken en proberen te onderscheppen afgestraft met een afstandsschot, waarna er weer van vak gewisseld werd. Tessa V die in de tussentijd was gewisseld voor Sarah wilde ook graag scoren en ook zij kreeg een strafworp, die alweer door het mandje ging. Zo zie je maar, goed voorbeeld doet goed volgen. De Meeuwen had echter ook opgelet, en ook zij scoorden uit een strafworp. Het laatste woord was echter weer voor Telstar, met een mooi afstandsschot maakte Yordi er 5-10 van.

Een mooie wedstrijd om te zien, ook met veel enthousiaste supporters aan de kant. En na afloop waren wij coaches zeer trots. Er was goed rondgespeeld, er werd pittig gespeeld, gevochten voor de bal, veel onderschept, vaak de bal door uitverdedigen weer teruggehaald, en snel de bal van de verdediging naar de aanval uitgebracht. Er waren veel kansen, ook wel kansen die mis gingen, maar met 10 doelpunten voor spelers die voor het eerst in de C op een hoge korf spelen, kunnen we voor nu zeker tevreden zijn. Ga zo door!

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *