Verslag softbal clinic 20 maart 2021

Enkele weken geleden vroeg Lois aan ons, of wij het leuk zouden vinden om een softbal clinic te verzorgen voor de A- en B-teams van onze club.

Als ouders van enkele jeugdleden en als “oud”softballers, zeg je daar natuurlijk geen nee tegen!  De voorbereidingen werden in gang gezet, materialen werden geregeld en opzetjes voor de training werden bedacht.

Zaterdag 20 maart jongstleden was het zover. Het was een mooie, maar best frisse dag, het zonnetje scheen, welke wel eigenlijk iets te vroeg weer plaats maakte voor bewolking, waardoor het frisse windje toch iets onaangenaam begon te voelen. Als “oud”spelers werd het ons weer duidelijk waarom softbal ook alweer een zomersport is.

De opkomst bij zowel de B- als de A-teams was goed. Zij mochten zich opgeven voor deze dag en wisten eigenlijk alleen dat er een sportieve activiteit zou plaatsvinden.

De groep werd in vieren gedeeld en zo legden ze na elkaar een parcours af. Eerst werd natuurlijk begonnen met een gezamenlijke warming up. De techniek van het slaan werd toegepast bij het slaan tegen strandballen (gelukkig kregen we wat hulp bij het opblazen hiervan) en daarna mocht ieder dezelfde techniek weer gebruiken voor het slaan tegen een dop(je).  Hierbij is het natuurlijk erg belangrijk dat je oog voor de bal hebt, en vervolgens de swingbeweging helemaal afmaakt (oog/hand coördinatie). Het werd ons al snel duidelijk, dat onze fanatieke korfballers, hier weinig tot geen moeite mee hadden. Het is daarbij drie leden ook nog gelukt om strandballen lek te slaan, hoezo fanatiek?! Daarna kwam ook het zogenaamde fielden aan bod, het verwerken van de bal wanneer deze via de grond naar je toe komt. Ook de gooitechniek werd nog even doorgenomen, hierbij is het belangrijk om vanuit de pols te gooien en de bal na te wijzen, dus de gooibeweging helemaal afmaken. Ook dit bleek voor onze korfballers geen probleem.

Als afsluiting werd er nog even heerlijk gemept tegen echte softballen, dit was natuurlijk waar iedereen op had gewacht.

Wat ons betreft was het een zeer geslaagde middag en aan de reacties, die wij achteraf mochten ontvangen, maken wij op dat ook de deelnemers het erg leuk vonden.

Bep, Barbara, Dennis en Evelien

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *