Lente Clinic E- en F-jes

Op de eerste lente dag van dit jaar gaven spelers uit de selectie een clinic aan de E1, E2, E3, E4, F1 en F2. Britt, Duco, Ester, Joost en Sarah gaven het. Met grote opkomst van ieder team werd het al vanaf het begin een gezellige boel. Met voor elke pupil een bal en veel palen op het veld kon de clinic om kwart voor 11 van start gaan.

We begonnen zoals gewoonlijk met een warming-up, De bedoeling was dat je in tweetallen ging staan tegenover elkaar met een bal in het midden. Er wordt door 1 van de selectie een lichaam deel geroepen die je moest vast pakken of dat je zo snel mogelijk in het midden de bal moest pakken. Dit leiden natuurlijk tot een leuke competitie tegen elkaar en soms wat leuk geworstel om de bal. Daarna volgende een spel, zo snel mogelijk naar de overkant om een bal te pakken en te scoren zonder dat 1 van de trainers je af had getikt ondertussen.

Thirza E4: Ik vond het als dieren schieten superleuk! En ik heb het heel leuk gehad!

Nu kon de echte training starten te beginne met een ren spel. Geen stoelen dans maar ballen dans. Met z’n alle om een grote cirkel heen rennen tot de muziek stopte en dan een bal pakken en zo veel mogelijk scoren tot de muziek weer begon. Na veel rondjes te hebben gerent begonnen de eerste rode kopjes al te komen. Hierna volgde het schieten als een dier…. Maar hoe moet je nou scoren als een gorilla, kikker, flamingo of als een olifant? De trainers lieten dat wel even zien, als Ruben de gorilla die van diep onderhands de bal schoot, Bente de kikker die al hurkend sprong en schoot, Paulien de flamingo die op 1 been wist te schieten en Mark de olifant die met 1 arm schoot. Het werd een echte beestenboel op het veld.

Matz en Cystine E4 en E3: De clinic was leuk en leerzaam. Het tik spelletje was heel leuk met de trainers. Er was van alles wat, dus het was heel afwisselend. Een gezellige ochtend!

Toen brak de 2e helft van de clinic aan. Het begon met de combinatie van steen, papier, schaar en korfbal. Wie steen, papier, schaar won mocht gaan schieten terwijl de andere ervoor moest zorgen dat de bal zo min mogelijk stuiterde dus zo snel mogelijk moet vangen. Na veel oefeningen hebben gehad werd het een tandje moeilijker, het normaal schieten op de paal… alleen blind. Dit ging bij de meeste verbazingwekkend goed af en daarom werd het nog uitdagender op het einde….

Een wedstrijd…tegen de trainers, waar de kinderen voor kwamen te staan maar toen, de 2e heft tegen de selectie. Dit ging na deze clinic gelijk op, maar op het laatste wist de selectie er met de winst vandoor te gaan.

Jet F2: Ik vond het heel leuk! De wedstrijd vond ik leuk omdat we tegen de trainers mochten spelen en we wonnen!! Ik heb geleerd om als een flamingo, olifant of kikker in de korf te schieten.

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *