What about the love for “KV Telstar”… Grietje

… and the ‘korfball feeling’ during Covid-19

Vandaag is Grietje Dekker aan het woord,
speler uit het 5e van de zaalcompetitie

Je hebt bijna een half jaar niet meer mogen trainen als senior. Hoe ben jij die tijd doorgekomen?
Ik ben begonnen met hardlopen. In de Covid periode liep ik 2 tot 3x in de week 5 km. Soms alleen, maar regelmatig met onze kinderen. Nu trainen weer begonnen is, probeer ik nog steeds ernaast 2x 5km te wandelen.

Nu mag je weer trainen, eerst in tweetallen, nu in viertallen. Hoe hou je je training nog een beetje leuk en wat kun je vooral voor trainingsoefeningen doen?
Vaak maak ik de training voor de recreanten. De technische oefeningen kunnen wel in 2 of 4-tallen, maar ik vind het wel een uitdaging om ook het plezier erin te houden. Voor Covid sloten we altijd af met een partij, waarbij altijd veel plezier en fanatisme bij kwam kijken.  Ik sta te springen om gewoon weer een wedstrijdje te kunnen spelen.

Reageer op de stelling: ‘Er is sprake van leeftijdsdiscriminatie omdat vanaf 27 jaar en ouder niet in partijvorm mag worden getraind’.
Tja, wat moet ik daar over zeggen. Deze hele periode is voor iedereen lastig. Ik zie het bij de jongeren,  maar in mijn werk ook bij de ouderen. Ook ik (als bijna veertiger) mis de sociale contacten.
Zeker met de huidige besmettingen snap ik wel dat er eerst ergens een leeftijdsgrens getrokken is. Hopelijk kunnen we over een tijdje wel weer een nieuw normaal opbouwen.

Stel: Jij hoort vandaag dat je vanaf volgende week weer mee mag doen met onderlinge wedstrijden. Wat ga je als eerste doen?
Een extra sprintje trekken tijdens de trainingen….haha.
Ik denk echt dat wedstrijdconditie echt nog een stapje hoger is dan waar deze nu ligt. Ik zou wel heel erg blij zijn.

Hoe heb jij je conditie op peil gehouden?
Zoals ik al eerder had verteld, vooral door hardlopen. Nu naast het trainen veel wandelen. Het is mij gelukt om juist geen Covid- kilo’s te krijgen, maar juist flink wat kilo’s kwijt te raken .

Hoe wist je toch binding te houden met Telstar?
De recreanten hebben tijdens de winterperiode lang op het veld doorgetraind. Met wat extra laagjes kleding was dit prima te doen. Medespelers die trainen in een hal riskant vonden, konden op deze manier nog lekker meetrainen.
Daarnaast via de app nog regelmatig contact gehad met telstar leden.
Ook  train ik de E2, dus ik was nog regelmatig te vinden in de zaal of op het veld.

Heb je nog op een andere manier van korfbal genoten en hoe?
Ik heb ontzettend genoten van de jeugdspelers van Telstar E2. Ondanks dat ik zelf niet mocht spelen,  kon ik via hun toch nog “meedoen” in het plezier.
Daarnaast volgde ik regelmatig thuis online wedstrijden van de korballeague. Ook daar kan ik van genieten.

Je bent minimaal 27 jaar, dan behoor je een beetje bij de veteranen, blijkt nu 😊. Wat is je mooiste overwinning bij Telstar?
Kampioen worden met de S5 (toen ik daar speelde), maar ik kijk ook, met veel plezier,  terug op de eerste recreantenwedstrijd (die we wonnen). Ondanks grote verschillen in leeftijd en ervaringen wisten we toch een mooie wedstrijd neer te zetten.

Je bent minimaal 27 jaar, maar nooit te oud om te leren😊 Wat zou jij graag op korfbalgebied nog willen leren en waar vind jij dat je team nog wat in kan leren?
Nu ik bij de recreanten speel, is dit puur voor mijn ontspanning. Om meer balans in werk/gezin te hebben,  zit er nu voor mij niet in om bij een spelend team te kunnen.  Dit mis ik soms wel (technisch korfballen, steekballetjes kunnen gooien etc). Misschien voor over een paar jaar?

Je bent minimaal 27 jaar, dan behoor je een beetje bij de oudsten van de club, en de meest wijze spelers toch? 😊 Wat wil je als één van de meest ervaren speler meegeven aan de jongere generatie?
Blijf het plezier erin houden! En zorg ervoor dat je het samen doet. Een goed team is,  zoals ik dat zie,  spelers die elkaar respecteren, elkaars plus en minpunten kennen en elkaar daarin aanvullen.

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *