Kennisgeving: overlijden Peter Veldman (41)

Met grote verslagenheid hebben wij kennis genomen van het overlijden van oud-Telstar-lid Peter Veldman.

Peter was de tweelingbroer van Hans Veldman en de oom van onze jeugdleden Liselotte, Madelief, Sterre en Izaak. Nog geen twee jaar geleden vierde Peter samen met Hans zijn 40ste verjaardag in onze kantine.

In januari van dit jaar was Peter tijdens het hardlopen plotseling op zijn hoofd gevallen en in coma geraakt. Aanvankelijk dachten de dokters dat er sprake was van een hersenbloeding en was er goede hoop op herstel. Maar gaandeweg traden er steeds meer complicaties op en werd duidelijk dat er geen hoop meer was op herstel. Helaas mocht hij maar 41 jaar oud worden, een verschrikkelijk verlies voor zijn vrouw Frederike, kinderen, broers en zussen.

Van jongs af aan was Peter samen met Hans op het korfbalveld aan de Sportweg te vinden en schopte hij het tot aan het tweede seniorenteam. ‘Met hard werken kun je een eind komen’ was zijn motto, zowel in als naast het korfbalveld. Na zijn actieve korfbal carrière was Peter, naast Alex Timmerman, ‘externe scheidsrechter’. Daarmee zorgde hij ervoor dat Telstar aan de scheidsrechters verplichtingen van de bond voldeed en heel veel boetes bespaarde. Hij is jarenlang doorgegaan met fluiten voor Telstar, ook toen hij voor zijn grote liefde Frederike naar Zetten was verhuisd. Wij zijn hem als club daar nog steeds dankbaar voor. Als scheidsrechter was hij stoïcijns en straalde hij uit dat hij altijd gelijk had. Een eigenschap waar velen van ons jaloers op waren.

Wij wensen de familie Veldman heel veel sterkte toe om dit verlies te dragen.

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *