15 september: Schoolkorfbaltoernooi 2021

51e schoolkorfbaltoernooi

Het toernooi wordt gespeeld op ons complex met kunstgrasvelden aan de Middelaarseweg.
Voorafgaand aan de wedstrijden zullen de groepen 3 en 4 van ‘t Blokhuus, de Spreng en van de Schimmelpenninck van der Oyeschool van 11:15 – 12:00 uur meedoen aan een korfbalclinic o.l.v. Lukas en Annelie.

Van de groepen 5 t/m 8 spelen ook dit jaar van alle scholen teams mee. Het toernooi begint om 15:00 uur en zal om 19:00 uur zijn afgelopen. Vanwege het beperkt aantal parkeerplaatsen willen wij u vragen om zoveel mogelijk met de fiets of lopend te komen. Wilt u dit ook doorgeven aan de begeleiders?
Wij willen een ieder vragen om uiterlijk 14:50 uur aanwezig te zijn. U kunt uw team aanmelden bij de jurytafel in de kantine. Op die manier weten wij dat uw team aanwezig is en kunnen we ook om 15:00 uur starten met het toernooi.
Daarnaast kunnen wij u ook bij het aanmelden voor alle spelers een aardigheidje overhandigen. De wisseltijd tussen de wedstrijden in bedraagt 2 minuten. Wilt u er zelf zorg voor dragen dat u tijdig op het veld klaar staat om uitloop van het toernooi te voorkomen?
We willen u ook vragen om te zorgen voor een extra shirt bij meerdere teams vanuit dezelfde school. Al deze teams tegen elkaar spelen dan moet een scheidsrechter de teams wel uit elkaar kunnen houden. Een shirt met een andere kleur aan de binnenkant kan ook binnenstebuiten gekeerd worden, zodat de scheidsrechter ook het verschil kan zien.

Bij de poules met 4 teams wordt er nog een vierde wedstrijd gespeeld. Dan spelen alle teams minimaal wedstrijden. De uitslag van deze 4e wedstrijd heeft geen invloed op de eindstand , maar is puur bedoeld om nog een leuke wedstrijd te spelen tegen een ongeveer gelijkwaardige tegenstander. Alle groepen hebben poules, waarbij er nog (halve) finales gespeeld zullen worden.

Maatregelen corona

Helaas moeten wij ook dit jaar rekening houden met de maatregelen rondom corona. Dit betekent voor het schoolkorfbaltoernooi dat wij, na diverse overwegingen te hebben doorgenomen, hebben besloten geen publiek te verwelkomen. De reden hiervoor is dat wij ons als commissie verantwoordelijk voelen voor de veiligheid en het handhaven van de RIVM richtlijnen. Het sportcomplex biedt te weinig ruimte voor het kunnen houden van de 1,5 meter afstand van het verwachte publiek, begeleiding en vrijwilligers. Een andere afweging is dat het ook voor de scholen duidelijkheid biedt in de communicatie naar de ouders toe. We vinden dit zelf ook erg jammer en hopen op uw begrip hierin.

Het behouden van de 1,5 meter afstand is voor de volwassen die de teams begeleiden ook tijdens het schoolkorfbaltoernooi belangrijk. Ook bij de finale wedstrijden wordt verzocht om rekening te houden met de 1,5 meter afstand. Het is niet mogelijk voor Telstar om dit te handhaven en Telstar is dan ook niet aansprakelijk als er niet gehouden wordt van deze maatregelen. Wel kunnen wij als wedstrijdleiding mensen erop attent maken als er niet gehouden wordt aan de 1,5 meter maatregel of er toch toeschouwers op het complex komen (anders dan begeleiding van de teams).

Op het terras is een opstelling gemaakt die voldoet aan de richtlijnen. Door deze opstelling wordt voldaan aan de maatregel om 1,5 meter afstand te houden. Dit is de reden dat, net als vorig jaar, er op het terras geen tafels voor de scholen voor versnaperingen/drinken voor de kinderen kunnen worden neergezet.