Telstar/Schoonderbeek D1 kampioen Najaarscompetitie 2021/2022

Telstar/Schoonderbeek D1 is kampioen! Dit deden zij door 9 oktober te winnen van Sparta met maar liefst 17-8! En hieronder het verslag:

De D1 begon met een verlies van 16-6 uit tegen Spirit D1 aan deze competitie. Toen hadden ze nog niet het idee dat ze deze competitie kampioen zouden worden. Daarna werd er moeizaam gewonnen van Sparta D1 en ODIK D1 met 5-4 & 5-7. Niet echt overtuigend, maar gewonnen is gewonnen, dus de punten waren binnen. De D1 ging lekker enthousiast door en hadden er veel zin. De trainingen worden niet overgeslagen en de D1 leert graag en snel.

2 oktober moest de D1 weer tegen Spirit D1 spelen. Dit bleek een spannende wedstrijd te worden. De D1 nam gelijk het initiatief en kwam op voorsprong. Dat was de basis voor de winst, want ze hebben het niet meer weggeven en gingen met een 8-7 winst van het veld af. Daarna was opeens duidelijk dat er als er op 9 oktober in de uitwedstrijd tegen Sparta D1 gewonnen werd, de D1 kampioen was.

Voor aanvang van deze wedstrijd werd er door de coaches niet meer over het kampioenschap gesproken, maar over het winnen van de wedstrijd en alle aandachtspunten waarop getraind was de voorafgaande week. Het was al gauw duidelijk dat de D1 ging winnen. De ruststand was 3-8. Na de rust werd deze voorsprong alleen maar verder uitgebreid en werd er overtuigd gewonnen met 8-17!

Na Afloop waren er natuurlijk de medailles en werd het publiek bedankt.
MIVRO de sponsor van de D1 trakteerde alle spelers op een Happy Meal bij de Mc Donalds.

Bij aankomst op het korfbalveld bij Telstar hebben we een mooie foto gemaakt voor de kampioensdiploma’s en om de sponsor MIVRO te bedanken. Dit was echt erg leuk om te doen.

Daarna was het natuurlijk tijd voor taart en limonade. De D1 had een mooie dag.

De laatste competitiewedstrijd werd thuis tegen ODIK gespeeld. Wederom een lastige wedstrijd, maar er werd op deze koude en vroege morgen toch gewonnen met 6-5.

We kunnen terugkijken op een mooie najaar competitie.

Wij bedanken de Sponsor: MIVRO, het publiek, de invalcoaches, invaltrainers/coaches en iedereen die we vergeten zijn………..

Groetjes,
Telstar/Schoonderbeek D1