Punten blijven thuis in de derby van Nijkerk

Op 9 oktober nam Telstar/Schoonderbeek A1 het op tegen Sparta Nijkerk A1, met opnieuw de opdracht: laat ze meteen weten wie de baas is. Na veel moeite gehad te hebben is dit, na wat tactische aanpassingen en een uur lang alles geven, gelukt.

Het fluitsignaal klonk en al snel was het raak, 1-0. Een langdurig heen-en-weer spel volgde, waarin we steeds met 1 punt verschil op voorsprong kwamen, maar de gelijkmaker nooit lang uit bleef. De stand kwam op 5-5. Het spel van Sparta was voorspelbaar, als de bal binnen komt snel een aangeef en actie naar binnen. Toch faalde we er herhaaldelijk in om het tegen te houden, wat de reden was van de meeste tegengoals in de eerste helft. Na een time-out voor wat woorden van motivatie van de coaches kwamen we iets los tot een stand van 7-5 veroorzaakt door hard werken en goed teamspel. Na een strafworf voor de 7-6 gingen we rusten, tenminste dat is wat iedereen dacht voor we in de laatste seconde nog een strafworf kregen na een mooie actie voor de 8-6.

In de rust duidelijke instructies, werken zoals de laatste paar minuten van de eerste helft en een tactische aanpassing, niet meer voor-verdedigen, maar achter-verdedigen. De tegenstander mag geen afvang hebben en geen doorloopbal nemen. Sparta had enorme moeite om met deze verandering om te gaan en door onze werklust liepen we dan eindelijk over de tegenstander heen. Het eindsignaal klinkt, net zoals de vreugde bij Telstar. Met een stand van 13-8 wint Telstar A1 van Sparta Nijkerk.

Zo blijft Telstar A1 voor inmiddels 4 wedstrijden op rij ongeslagen. Graag wil ik de scheidsrechter, de wisselspelers, de coaches en natuurlijk het publiek bedanken voor het mede mogelijk maken van deze leuke wedstrijd. Graag zien we iedereen die kan bij onze volgende thuiswedstrijd op zaterdag 23 oktober tegen Elburg A1. Op moment van schrijven staan ze op gelijke hoogte in de competitie, dus belooft het een mooi duel te worden.

Graag tot dan!

Thomas Molenaar