Telstar/Schoonderbeek 1 neemt punten mee naar huis

Op zaterdag 9 oktober mocht de selectie van KV Telstar/Schoonderbeek afreizen naar Vianen voor de wedstrijden tegen Viko 1 en 2.

Eerst mocht S2 aantreden tegen het 2e van Viko. Na een fysieke pot bleven de punten helaas in Vianen. Aan Telstar 1 de taak om te zorgen dat niet alle punten in Vianen bleven. Het was een zonnige zaterdag en perfect korfbalweer. Dat liet Viko 1 meteen zien en kwam in korte tijd op voorsprong met 3-0.

Toen was het de beurt aan Telstar en via Lois de Korte werd de score aan Telstarzijde geopend. Het ging lange tijd gelijk op, maar  aan het einde van de eerste helft liep Telstar met enkele vloeiende en geduldige aanvallen uit naar twee punten voorsprong met rust (8-10).

Na rust vielen de doelpunten even niet aan Hoevelakense zijde. Viko kwam scherper dan Telstar uit de kleedkamer en maakte de stand snel gelijk. Een time-out van coach Egberts bracht echter het gewenste resultaat. Verdedigend kreeg men meer controle en Telstar stelde ook aanvallend orde op zaken. Halverwege de tweede helft stond er dan ook een 10-18 voorsprong op het scorebord. Hierna was de doelpuntendroogte ook bij VIKO voorbij. Over en weer scorend werd de uitslag bepaald op 13-22. Het was Jelle Wien die de plek van de afwezige Sander Voets mocht invullen en daarmee zijn debuut bij Telstar 1 maakte. Hij speelde een uitstekende wedstrijd.

Volgende week reist Telstar 1 af naar Ridderkerk voor een wedstrijd tegen KCR. Wij zien jullie graag om 16:00 uur langs de lijn.
Telstar 2 treedt om 11:00 uur aan tegen Odik 3 in Barneveld.
Tot volgende week!