Telstar/Schoonderbeek D3 kampioen!

Afgelopen zaterdag was het zover: de kampioenswedstrijd van de D3, een team met veel nieuwe spelers en ook veel jonge spelers.

Nadat de eerste wedstrijd tegen KCD met gelijkspel was afgesloten, ging de D3 steeds beter presteren en haalde uit alle wedstrijden de punten binnen. De Eemvogels D1 en Sparta D4 konden onze toppers niet stoppen en hoewel het zeer spannend was in de thuiswedstrijd tegen KCD wisten we deze ook net aan te winnen met 8-7.

Zaterdag in de uitwedstrijd tegen de Eemvogels konden we dan ook door te winnen definitief het kampioenschap op onze naam schrijven. Ook al werd de thuiswedstrijd ruim met 15-3 gewonnen, waarschuwden de coaches dat we niet van de winst konden uitgaan, en dat iedereen er vol voor moest gaan. Nou, dat hebben we geweten. Daar waar een paar weken eerder de Eemvogels nog 3 keer konden scoren, kregen ze deze keer amper kans om te schieten. Een paar keer echter waren ze gevaarlijk in hun aanval, vooral als de aandacht in de verdediging wat meer op de bal was, en minder op de directe tegenstander. Het geluk was echter aan onze kant, ze schoten niet raak, en door die aandacht voor de bal werd de bal ook vaak snel onderschept.
Dit betekende dat net als bij de thuiswedstrijd er heel veel door Telstar kon worden aangevallen. Er werd goed rondgespeeld, de aangeef werd ook snel neergezet, met een vang erbij. En dan gaan voor de doorloopbal. Maar ook waren er vaak kansen door snel rond te spelen en diepe ballen te gooien.
Samen met de bal goed afvangen zorgde dat voor veel kleine kansen onder de korf. En ook van afstand werd goed geschoten en gescoord. Zo hebben we van alles gezien in de wedstrijd, inclusief het ouderwetse “schieten voor een kwartje” waarbij pas na 2 keer het eigen schot afvangen, de derde raak ging. Met een mooie 0-6 op het scorebord werd de wedstrijd beëindigd. En de D3 is kampioen!!!

Komende zaterdag is de laatste wedstrijd van deze competitie. Dan spelen we thuis tegen Sparta. Ook die willen we winnen natuurlijk, en dan gaan we ook het kampioenschap vieren met de traditionele taart in de kantine. Afgelopen zaterdag waren er al veel ouders komen kijken, zij kunnen vertellen hoe leuk het is deze kinderen te zien spelen.
Dus kom deze zaterdag ook deze leuke, enthousiaste ploeg aanmoedigen. We spelen om 12:00 uur, tot dan!