‘Anje de Haan’-trofee 2021 voor
Britt van den Top

In verband met de onzekerheden rond het Corona-virus moest het bestuur net als vorig jaar iets anders te werk gaan… op een manier die eigenlijk al traditie begint te worden.

De uitreiking van de ‘Anje de Haan’-trofee vond eerder deze maand plaats, maar werd tijdens de jaarlijkse Algemene Leden Vergadering op woensdagavond 13 oktober in een filmpje getoond aan de aanwezigen.

Daarop was Kurt Metz te zien die vorig jaar verrast werd met deze vrijwilligerstrofee. Hij wilde dit jaar de trofee graag uitreiken aan zijn opvolger. ,,Diegene die dit jaar unaniem gekozen is, is iemand die vol enthousiasme voor Telstar altijd bezig is, ondanks corona en de lockdown en was er weinig te doen, was er wat te doen dan zag je deze persoon rondlopen op het veld en online.’’

Britt van den Top werd thuis verrast. ,,Je tomeloze inzet, je enthousiasme, je grote smile’’, aldus Kurt, ,,deed het voltallige bestuur besluiten aan jou de trofee uit te reiken.’’

Daarop bedankte Britt het bestuur, vertelde dat ze het gewoon leuk vindt om actief te zijn bij Telstar en met heel veel plezier. Britt mag zich een jaar ‘Vrijwilliger van het Jaar’ noemen.

Wat is de ‘Anje de Haan’-trofee?

Bij KV Telstar worden alle functies uitgevoerd door vrijwilligers. Vrijwilligers die over het algemeen met veel plezier de sport bij onze vereniging mogelijk maken. Wij zijn als vereniging erg dankbaar voor al onze vrijwilligers.

Ieder jaar wordt er bij onze vereniging een van deze “top” vrijwilliger in het zonnetje gezet door het uitreiken van de ‘Anje de Haan’-trofee. Een prijs die we als vereniging uitreiken aan een vrijwilliger die een bijzondere prestatie heeft neergezet in de (afgelopen) jaren.

De ‘feestelijke’ uitreiking van deze jaarlijkse waarderingsprijs vond plaats tijdens de ALV.

De trofee is vernoemd naar Anje de Haan. Zij heeft als voorzitter (en later als ouder) heel veel voor Telstar gedaan. Deze trofee ontvangt een vrijwilliger die zich volgens het bestuur in een bepaald seizoen heel goed heeft ingezet.