Telstar/Schoonderbeek 1 blijft ongeslagen op eigen veld

Afgelopen zaterdag stond Telstar/Schoonderbeek 1 oog in oog met Apeldoorn 1. Apeldoorn stond op de vierde plaats en had slechts één puntje meer dan Telstar op de ranglijst. Dat beloofde een spannende wedstrijd te worden.

Gelukkig hadden de supporters ook het bericht goed ontvangen dat deze wedstrijd naar een later tijdstip was verplaatst, want jullie kwamen in groten getale!
Na een zeer spannend voorprogramma, waar Telstar 2 door een prachtige inhaalslag alsnog gelijk speelde tegen Apeldoorn 2, mocht Telstar 1 laten zien waarom zij nog nooit op eigen veld hebben verloren.

Telstar komt al snel op een 3-1 voorsprong. Met effectief aanvallend spel en een stabiele verdediging. Echter stokt het hierna en lukt het de Hoevelakers niet om doelpunten te maken. Ook Apeldoorn komt niet écht los, waardoor de tussenstand telkens dichtbij elkaar blijft. Apeldoorn weet voor rust nog wel een gat te slaan en de ploegen gaan met 8-11 de kleedkamers in.

In tegenstelling tot de vorige wedstrijden komt Telstar scherp de bespreking uit. JW schiet direct na rust de eerste bal erin waarna er een groot vertrouwen terugkomt. Een doelpuntenregen wordt het echter niet. Toch worden de vele supporters vermaakt met een zeer spannende pot. Verdedigend heeft Telstar alles namelijk prima op orde. Apeldoorn weet deze helft dan ook maar 5 keer raak te schieten.

De tweede helft blijft tot de laatste seconden ongelooflijk spannend. Marit gooit met een zeer zuiver schot de gelijkmaker erin en de laatste minuut wordt door de arbiter aangegeven. De verdediging onderschept de bal en in de laatste 20 seconden schiet Loïs het verlossende doelpunt. Met een geweldige beleving in het veld en langs de zijlijn mag Telstar heel erg trots zijn hoe ze deze belangrijke punten hebben binnengesleept. Een moeizame wedstrijd, een zware pot. Zwaar bevochten, maar gewonnen.

Komende zaterdag staat het voorlopig laatste veldwedstrijd op het programma. Telstar mag het weer op eigen veld aanleggen tegen de nummer één van de poule. 6 weken geleden verloren de Hoevelakers kansloos met 20-10 in Utrecht. Maar er zijn in de tussentijd enorme stappen gezet. Lukt het Telstar om Synergo hun eerste verlies te bezorgen?

Wij hopen opnieuw op jullie support en zien jullie heel graag aankomende zaterdag om 15:30 uur op ons complex in Hoevelaken. Om 14:00 uur speelt Telstar 2 tegen dezelfde ploeg. Tot dan!