A1 had iets goed te maken tegen Wit-Blauw

Nadat Telstar A1 de eerste veld wedstrijd met 15-17 verloren had van Wit-Blauw, wisten zij dat ze de winst deze keer niet weg mochten geven aan de club uit Kampen.

Er zijn dit veldseizoen grote stappen gezet en dit moest Telstar gaan bewijzen.

Al vroeg in de ochtend kreeg de A1 via app de laatste support berichtjes van hun coaches, aangezien zij helaas niet konden coachen i.v.m. hun eigen wedstrijd tegen Synergo. Gelukkig wildeArjan Westeneng de A1 coachen en zaten er een paar toppers van de B1 op de bank. Na een goede voorbereiding en een warming-up (die het team goed kon gebruiken in deze kou) startte zaterdag 30 oktober om 12.30 de wedstrijd tegen Wit-Blauw!

Binnen een paar minuten vielen de eerste goals voor Telstar, dit gaf goede hoop voor de rest van de wedstrijd! Juichend en enthousiast na elke onderschepping, na elk goal en elke actie pepte de A1 van Telstar elkaar op. De wind en miezer hielpen niet mee bij het maken van goals, want na mooie acties vloog de bal helaas niet door de mand, hiervoor was geduld nodig… Aan inzet en beleving ontbrak het niet en gelukkig was de verdediging van Telstar sterkwaardoor het lage percentage van de aanval ons niet de das omdeed. De verdediging zorgde er voor dat tot de rust Telstar maar 3 goals tegen kreeg; wat bracht een ruststand van 3-6 op het bord.

Er werd in de rust besloten dat het nóg een tandje feller kon; nog meer op de tegenstanders, nog meer rebound in de aanval en nog meer enthousiasme. Als Telstar dit zou doen, moesten de goals vanzelf gaan vallen. Dit is ook wat er gebeurde en toen het fluitsignaal van de wedstrijd klonk sloot A1 de wedstrijd af met een overwinning van 10-15!

Het was een koude, natte herfstdag, maar de A1 wist door weer en wind de eerste helft van het veldseizoen mooi af te ronden op een gedeelde eerste plaats. De coaches hadden een mooi voorbeeld aan ons (😉) en ook selectie hebben de puntjes in Hoevelaken gehouden! Het was een goed weekend voor Telstar; bedankt B1’ers en bedankt Arjan! De thermo-shirtjes mogen weer terug in de kast, wij hopen jullie allemaal weer te zien (EN TE HOREN!) in de zaal!