Telstar/Schoonderbeek 2 toont veerkracht en pakt toch twee punten

30 oktober, de dag van alweer de laatste veldwedstrijd van 2021 tegen hekkensluiter Synergo 2. Een dag waarop veel regen en wind voorspeld was en dat heeft de selectie gemerkt tijdens de clinic voor de jeugd ‘s ochtends.
Na een warme douche en met de selectie geluncht te hebben in de kantine, leek het weer gelukkig iets op te klaren. Met het nieuws dat Odik 3 punten had laten liggen, zag Telstar 2 zijn kans schoon om een inhaalslag te maken richting de koploper.

Helaas startte de ploeg onder leiding van Herman van den Berg niet scherp en kwam Telstar 2 snel op 0-2 achterstand. De thuisploeg speelde ondermaats met weinig pit, weinig herhaling en veel fouten waardoor Synergo uit kon lopen. Dat de ploeg met een 4-9 stand de rust in ging was dan ook niet verrassend. Het was duidelijk wat er moest gebeuren… Telstar 2 moest in de tweede helft laten zien waarom het op een tweede plek op de ranglijst staat.

Met vechtlust kwam de ploeg de kleedkamer uit, maar toch werd het eerste doelpunt na rust gemaakt door de tegenpartij. Een verschil van zes punten, door velen gezien als een afstand die niet meer te overbruggen was. De thuisploeg dacht daar echter heel anders over en wist het tij te keren. Met meer rebounds, minder fouten en vooral veel meer pit, kwam de ploeg doelpunt voor doelpunt steeds wat dichterbij. Met nog acht minuten op de klok wist Telstar 2 op gelijke hoogte te komen op een stand van 11-11. Met nog een goede treffer van Bente ten Ham kwam de thuisploeg voor het eerst in de wedstrijd op voorsprong die in de laatste minuten door slim spel behouden werd.

Winst dus voor Telstar 2. Korfballend niet het beste spel, maar met keihard werken werd de overwinning uiteindelijk toch binnengesleept.

Vanaf 27 november as. gaat de competitie in de zaal van start waarin Telstar 2 eerste klasse zal gaan spelen. Dat belooft veel spannende wedstrijden! Hopelijk zien we u allen ook dan langs de lijn.