Veerkrachtig Telstar verslaat koploper Synergo en blijft thuis ongeslagen

Afgelopen zaterdag stond de laatste veldwedstrijd voor de zaal op het programma. Koploper Synergo uit Utrecht kwam langs voor de eerste return. 

Na een forse achterstand (3-10) toonde Telstar veerkracht en poetste het de achterstand in de tweede helft weg. Sterker nog, men ging ‘erop en erover’, waarmee het Synergo een eerste verlies toebracht (20-18).

Bij de start van de competitie had Telstar een flink pak op z’n broek gehad. Synergo bleek in eigen huis oppermachtig en wist toen met 20-10 te winnen. Na deze valse start herpakten de Hoevelakers zich echter keurig, won de wedstrijden die het moest winnen en was tot op heden thuis ongeslagen. 

Het tweede had voorafgaand aan de wedstrijd van beide hoofdmachten een fantastische inhaalslag gemaakt en had een achterstand van zes punten weten om te buigen in winst. Daarnaast was er massaal publiek aanwezig én was Telstar in eigen huis nog ongeslagen. Alle ingrediënten voor een mooi duel waren daarmee aanwezig.

Na een gelijkopgaande openingsfase (3-3) begon Synergo gas te geven en werden de Hoevelakers bij tijd en wijle alle hoeken van het veld getoond. Met een bijzonder hoog rendement wisten de Utrechters van 3-3 uit te lopen naar 3-10. De wedstrijd leek gespeeld, vooral omdat zelf aanvallend te weinig werd getoond. Coach Egberts moest ingrijpen en bracht Jelle Wien in het ene vak, waarna Timon Groen naar het andere vak verhuisde. Dit pakte goed uit. Telstar kwam beter in de wedstrijd en was met name over een sterk dameskwartet dreigend. Via 8-12 werd er bij een tussenstand van 10-13 de kleedkamers opgezocht.

In de rust werden alle koppen weer dezelfde kant op gezet en dat was goed te zien. Dat Telstar niet schrikt van een achterstand was vorige week tegen Apeldoorn nog te zien, toen er een identieke achterstand op het scorebord stond en de Hoevelakers alsnog winnend het veld afliepen. 

Na rust maakte Telstar direct de 11-13 en het was weer een wedstrijd. Het geloof kwam terug en er werd nog een extra tandje bijgeschakeld op het gebied van felheid en beleving. Met nog twintig minuten te spelen kwamen de Hoevelakers onder luide aanmoedigingen van het publiek op gelijke hoogte (14-14) en daar stopte het niet. Met nog tien minuten op de klok prijkte er ‘opeens’ een 18-15 stand op het scorebord. Verdedigend was men in de tweede helft als een collectief en in opdracht gaan verdedigen en ook in de duels kwam men steeds vaker als winnaar eruit. Aanvallend werden er lange aanvallen gespeeld en daarmee hielden de Hoevelakers de controle over de wedstrijd. Synergo gaf echter niet op en kwam dichterbij, maar op 18-17 en nog minder dan twee minuten te spelen mocht Esther Vermeij aanleggen vanaf de strafworpstip. Zij faalde niet en stelde daarmee de zwaarbevochten overwinning veilig. Bij 20-18 floot de goed leidende scheidsrechter Van de Meer af en was de ontlading en vreugde groot. 

Wat een wedstrijd, wat een beleving en wat een resultaat. Trots! Na afloop werd er nog gegrapt dat er een lijntje moest worden gelegd met de hoofdsponsor van Synergo, want het woord Veerkracht had absoluut gesierd op het shirt van de Hoevelakers. De ‘negende man’ in de vorm van het publiek bleek van onschatbare waarde voor de hoofdmacht. Hartelijk dank daarvoor. Dit zijn de wedstrijden waarvoor je het doet als speler, met elkaar en voor elkaar.

Met tien punten op het veld heeft Telstar het uitstekend gedaan en zijn eerste doelstelling behaald. De komende weken staan in het teken van voorbereiden op de zaalcompetitie. Het eerste thuisduel in de Slag staat gepland op 20 november om 19.30 uur. Deze oefenwedstrijd wordt gespeeld met schotklok tegen Fiducia. Zien we u dan?