Teamindeling seizoen 2022/2023

Vandaag zijn de laatste wedstrijden gespeeld. Er wordt door verschillende teams nog door getraind, volgende week kamp, week erna de einddag en daarna mogen we genieten van een heerlijke vakantie.
In augustus starten we weer met trainingen. Daarover later meer. We hebben als TC weer veel gepuzzeld en vergaderd en zijn weer tot een evenwichtige teamindeling gekomen.
We hebben vanzelfsprekend onze uiterste best gedaan om iedereen zo goed mogelijk in te delen. Toch kan het zijn dat er vragen zijn over de teamindeling.

Mocht je naar aanleiding van de teamindeling vragen of opmerkingen hebben dan kan je die mailen naar .

Er staan nog geen trainers bij de (jeugd)teams. We merken dat de belasting voor de trainers best hoog is. We zijn als vereniging aan het brainstormen hoe we dit op een juiste manier kunnen verhelpen. Bijvoorbeeld een nieuwe opzet van trainingen waar we andere personen vragen om trainingen te verzorgen, zoals ouders, overige leden en/of studenten. Ook gaan we volgend jaar met teamouders werken.

Elk team van de A tot en met de F heeft een teamouder. Wat is het idee daarachter en wat doen de teamouders precies? Dat leggen we je uit.

  • Een teamouder is een ouder of verzorger van een jeugdspeler, die de trainers en coaches van een team ondersteunt.
  • De teamouder organiseert en verdeelt diverse taken die door of rond het team verricht moeten worden, zoals b.v. een wasschema voor de shirts, aanspreekpunt voor het chauffeursschema, het opgeven voor verschillende activiteiten.
  • De teamouder probeert signalen op te pikken over wat er leeft binnen en rond het team en vormt een aanspreekpunt en klankbord voor de spelers en andere ouders.
  • De teamouder heeft regelmatig contact met de trainer en het wedstrijdsecretariaat.

Kortom: de teamouders spelen een belangrijke rol binnen de jeugdteams en helpen de vaak jonge trainers en coaches, zodat die zich helemaal kunnen focussen op het beter maken van spelers en het spelplezier binnen teams.

We denken dat door de teamouders er nog kortere lijnen ontstaan tussen ouders, jeugdspelers, trainers, coaches en de TC. Ook bij veel andere korfbalverenigingen en sportclubs wordt gewerkt met dit model en zijn de ervaringen positief.

Mocht je vragen hebben over de rol en taak van teamouders? Laat het dan even weten via .

Teamindeling Seizoen 2022/2023*

* wijzigingen onder voorbehoud