Telstar 1 verliest derby; winst voor de club uit Amersfoort

Na een leerzame voorbereiding tegen Nova, mocht Telstar/Schoonderbeek 1 dit weekeinde op pad naar Amersfoort voor de tweede competitiewedstrijd van dit seizoen.

Door aan te moedigen bij een spannende wedstrijd van Telstar 2 tegen Mia 2 werden onze temperaturen al flink omhoog gebracht. Telstar 2 is fanatiek aan het spelen en ondanks het wisselvallige weer en de gelijklopende scores in de wedstrijd, rond Telstar de wedstrijd af met winst: 9-11! Een mooi begin van het seizoen voor Telstar 2!

Telstar 1 start scherp en komt al snel op een 0-3 voorsprong. Helaas lijkt er vanaf dit punt wat onzorgvuldigheid in zowel het aanvallende als verdedigende spel van de Hoevelakers te sluipen. Mia komt terug en in de 15e minuut scoren ze de gelijkmaker, 4-4.

Lukt het Telstar 1 om net als in de eerste fase van de wedstrijd terug te komen met goede aanvallen?
Mia blijft echter scoren en Telstar valt terug in het balverlies net als de afgelopen 2 wedstrijden. Mia loopt uit naar 9-5.
Er moet voor de rust nog iets veranderen en gelukkig gebeurt dit ook. Vivian Hafkamp en Joost Geluk scoren binnen één minuut twee goals. Dan wordt er gefloten en met een ruststand van 9-7 gaat Telstar de kleedkamer in. Er is nog niets verloren en Telstar heeft voldoende mogelijkheden om na de rust de achterstand om te zetten in een voorsprong.

Telstar start met een frisse energie. Mia scoort als eerste 10-7, maar dan komt Duco Snitselaar en brengt de stand weer terug op een verschil van 2. Dit verschil was voor Mia een reden om er nog een stapje bij te zetten. Een paar keer maakt Mia overtredingen in het vrije ballen gebied, maar ook die gaan vandaag er niet in bij Telstar. Telstar wilde het spannend houden, maar na een goede start van deze wedstrijd en de terugkomst van Mia, is het niet spannender geworden dan een verschil van 2 of 3. Waar Telstar er 1 scoort, scoort Mia er vandaag 2 extra. Het was helaas niet genoeg wat het team uit Hoevelaken liet zien. De eindstand van 15-10 op het bord zegt genoeg.

De positieve vibe van de eerste 10 minuten waarin we 3x scoorden, nemen we mee en we gaan er ons hard voor maken om dit een wedstrijd lang te laten zien.

Aankomende week gaat het team weer hard trainen om zich voor te bereiden op de thuiswedstrijd tegen Synergo. Zijn jullie er ook weer bij?!