Schoolkorfbaltoernooi


Evenementgegevens


Wij kijken terug op een geslaagde korfbalclinic voor de groepen 3 en 4 en een mooi KV Telstart/Schoonderbeek schoolkorfbaltoernooi 16 september 2020. Het was wat last minute gepuzzel door de meestal corona gerelateerde afmeldingen, maar wat was het fijn om dit geweldige toernooi te organiseren. De kinderen waren enthousiast en hebben zo hun best gedaan.

We zijn ons aan het voorbereiden op een nieuwe korfbalclinic en een nieuw toernooi in het volgende schooljaar. Dit jaar hebben we dit gepland voor woensdag 15 september 2021. Dit is al vrij snel na de zomervakantie dus willen we jullie nu alvast informeren. Helaas moeten we nu ook een voorbehoud geven van de protocollen omtrent Covid-19. Wij starten alvast de voorbereidingen in de hoop dat het toernooi en de clinic door mogen gaan.

Het schoolkorfbaltoernooi is net als voorgaande jaren bedoeld voor de kinderen op groep 5, 6, 7 en 8. Net als vorig jaar zal het toernooi plaatsvinden tussen 15 en 19 uur. We willen u vragen om voor donderdag 1 juli 2021 het aantal teams door te geven door een e-mail te sturen naar Linda Braal ()
In de ochtend zal er voor de groepen 3 en 4 een clinic worden gegeven op het korfbalveld. De tijd is net als vorig jaar tussen 11:15 en 12 uur. We willen u voor de voorbereiding vragen om ook het aantal deelnemende kinderen door te geven voor 1 juli 2021. Dit is een mooie mogelijkheid om kennis te maken met de korfbalsport, waarbij jongens en meisjes gemengd de sport beoefenen. U kunt overwegen dit i.p.v. de reguliere gymles te doen.

Voor de clinic kunt u met de kinderen naar het korfbalveld komen. We hebben ter plekke begeleiders en 2 personen die de clinic geven. Afhankelijk van het aantal kinderen wat opgegeven wordt, kunnen we u als leerkracht ook vragen om te helpen met het begeleiden van een groepje. De clinic is altijd een groot succes en we hopen op veel deelname.

Nog wat aandachtspunten voor het schoolkorfbaltoernooi:
Groep 5 en 6 spelen 4 tegen 4. Dat betekent dat u per team maximaal 2 jongens en 2 meisjes kunt late spelen. Hierbij geldt dat er maximaal 2 korfballers in het veld mogen staan. Een meisje mag wel in de functie van een jongen spelen, andersom mag dit niet. U kunt uw team(s) groter maken en wissels inzetten.

Groep 7 en 8 spelen 8 tegen 8. Dat betekent dat u per team maximaal 4 jongens en meisjes kunt laten spelen. Hiervoor geldt dat er maximaal 4 korfballers in het veld mogen staan. Ook hier geldt dat een meisje wel in de functie van een jongens mag spelen, maar andersom niet. U kunt ook bij deze groepen uw team(s) groter maken en wissels inzetten.
We hopen op veel deelname en net zo een mooi toernooi als vorig jaar. Wij hebben er zin in en we hopen de kinderen ook. We gaan er een mooi en sportief toernooi van maken en zien de opgave graag voor 1 juli 2021 tegemoet.

Indien u vooraf i.p.v. een gymles wilt trainen en u heeft daarvoor begeleiding nodig dan kunt u dit aangeven bij uw opgave en kunnen we hierin meedenken. We garanderen op dit moment niets, maar zullen zeker naar de mogelijkheden kijken om iemand van de club een training te laten verzorgen, indien u zelf geen trainer heeft.

Namens de schoolkorfbalcommissie:
Johannes van der Goot, Mirjam Zwaan, Dianne Vreekamp en Linda Braal
Correspondentieadres:

Opgave voor 1 juli 2021

  Onze school wil zich aanmelden voor het Schoolkorfbal-toernooi

  ALGEMENE GEGEVENS

  OPGEVEN AANTALLEN

  PRIVACY

  KV Telstar respecteert ieders privacy. Tijdens het toernooi kunnen er foto's en video's worden gemaakt. Deze worden na afloop van het kamp op de site van Telstar en op onze sociale kanalen geplaatst. Indien er leerlingen zijn die niet op de foto/video mogen, dan kunt u dit kenbaar maken aan de organisatie op de dag zelf.

  Met het invullen en het verzenden van dit formulier geeft u toestemming om gegevens die u invult door ons te laten verwerken en te bewaren volgens de privacyverklaring.
  Ja, ik ga akkoord

  * verplicht