“Als je haar maar goed zit!”

Hoe ben je begonnen met korfbal?
Ik ben begonnen met korfbal bij Telstar toen ik 8 jaar oud was, omdat veel van mijn klasgenootjes dit deden. Ik kwam toen in de E3 met Martine als coach net al nu.
Tot mijn 15e heb ik gekorfbald, toen ik stopte zat ik in de A3. Toen Iris begon met korfbal, heb ik meegedaan met de familiedag en kende ik de halve club nog dus leek het me leuk om weer te beginnen.
Ik ben toen bij de recreanten gegaan dit was best leuk, maar ik wilde toch graag wedstrijden spelen. Ik heb toen 1 jaar in het 3e gespeeld en nu zit ik alweer +/- 3 jaar in dit team (S4).

Wat doe je nu binnen de club?
Ik speel in het 4e en ik geef trainen aan de F1 en volgend seizoen de E2. 

Hoe kwam je erbij om training te gaan geven?
Ik keek iedere zaterdag al bij de kangoeroes, omdat Tess daarin zat. Op dat moment trainde Marieke Vreekamp die kleintjes, maar die wilde ermee stoppen. Omdat ik er toch al was, leek het mij wel leuk om dat over te nemen. Toen Tess uit de kangoeroes ging ben ik de F1 gaan trainen en nu volgend seizoen de E2.

Wat vind je belangrijk tijdens het trainen geven?
Ik vind het belangrijk dat iedereen plezier heeft, serieus met het spel bezig is en natuurlijk goed luistert.
Ik vind het heel erg leuk dat ik ze nog erg veel kan leren. Je kunt ze zelf nog leren gooien, bij wijze van spreken. Ook vind ik het leuk dat ze nog heel erg veel mogen, verdedigd schieten en er komt een superspeler in als ze 2 doelpunten achter staan. Deze hebben we eigenlijk niet nodig gehad de laatste 18 wedstrijden.
Ik heb afgelopen weken de Korfbal Trainer 2 gedaan, hier heb ik heel erg veel van geleerd en dit kan ik weer gebruiken volgend seizoen bij het trainen van de E2.

Wat vind je het leukst aan korfbal?
Ik korfbal in het team waar ik nu in zit zeker voor de gezelligheid en vind het ook leuk dat we nog een aardig wedstrijdje kunnen spelen.

Hoe bereid je je voor op een wedstrijd?
Als eerste spuit ik een bus haarlak in mijn haar, zodat dat in ieder geval niet in m’n gezicht komt. Daarna gaan we warmlopen, inschieten en houden we nog even een vergadering over de wedstrijd. 

Wat vind je het leukst aan de wedstrijden?
De 3e helft, dit is heel erg goed voor onze team building. Naast de 3e helft vind ik het tijdens de wedstrijd het leukst om aan te vallen. Ik vind het leuk om te scoren dit hoef ik dan niet zelf te doen, maar ik vind het wel leuk als mijn vak scoort.

Dit veldseizoen zijn de F1 en S4 kampioen geworden!! Dit was een prachtige afsluiter van het seizoen!

Feitjes:

Naam: Marieke Lagemaat
Geboortedatum: 14-05-1983
Lengte: 1.81
Kleur haar: Bruinhaar
Kleur ogen: Groen grijs
Lievelings drankje: Radler