Lois de Korte, dit jaar weer terug bij Telstar; waarom?

“Ik wilde vol voor Telstar 1 gaan.”

Ja, vorig jaar heb ik een jaar in Unitas A1 gespeeld en daar heb ik ontzettend veel geleerd en een super leuk jaar gehad, ondanks dat we weinig wisten te winnen. Het leek me leuk om een keer op het hoogste niveau te spelen en Unitas bood mij die kans. Ik kwam daar waarschijnlijk niet in de selectie waarna ik besloten heb om terug naar Telstar te komen. Ik wilde vol voor Telstar 1 gaan en daarmee kampioen worden in de zaal.

Hoe vind je het om in het 1ste te spelen?
Het spelen in de senioren is iets anders dan het spelen bij de jeugd. Je komt wat fysiekere tegenstanders tegen en dat maakt het rebounden moeilijker. In het begin van het zaalseizoen was ik nog niet echt goed, werd ik gelijk vier keer gewisseld maar elke wedstrijd wordt ik beter. De doelpunten vallen nu en verdedigend kan ik meer druk geven. Ons vak is vrij dynamisch en dat vind ik lekker spelen. Spelen in het eerste is natuurlijk super leuk, de jeugd kijkt naar je op en er komt veel publiek op af. Het is natuurlijk fantastisch om publiek te zien die voor ons komen kijken. Je speelt natuurlijk om hun te vermaken.

Wat zijn de verwachtingen en doelen dit zaalseizoen?
We willen kampioen worden in de zaal en zullen met niks anders genoegen mogen nemen!

Wat is voor jou het belangrijkste tijdens een wedstrijd? Hoe gaan jullie het doel bereiken?
Beleving! Er wordt in de selectie nog wel eens gelachen als ik het weer roep maar een wedstrijd zonder beleving is natuurlijk niks aan. Juichen na een doelpunt of een onderschepping, het publiek proberen mee te nemen in de wedstrijd en natuurlijk in het veld alles als team doen. Dan vindt iedereen het leuk.