Algemene Sponsoring Informatie

De Sponsorcommissie is binnen de vereniging verantwoordelijk voor de aanwerving, het behoud van en contacten met sponsors.

Korfbal is een van de vijf grootste teamsporten in ons land en is een familiesport bij uitstek. De korfbalwereld is in beweging! Denk maar aan de rieten korfbalmand die is vervangen door een kunststof exemplaar, de kleinere speelvakken om de spelsnelheid te verhogen. De ambitie van de KNKV is om de korfbalsport mondiaal uit te dragen. De Internationale Korfbal Federatie (IKF) streeft zelfs naar Olympische erkenning. Kortom ambities ten over. Net als Korfbalvereniging Telstar.

KV Telstar, opgericht in 1963, is een dynamisch sportvereniging met veel jeugd en heeft grote sportieve en recreatieve ambities. De vereniging staat als een sterke vereniging bekend in Midden Nederland. De meeste leden wonen in Hoevelaken, maar door zijn unieke karakter hebben we ook enthousiaste leden uit Nijkerk, Nijkerkerveen, Stoutenburgh en Amersfoort-Noord. De saamhorigheid is groot met actieve groep vrijwilligers. Ook buiten de vereniging voelt KV Telstar zich nauw betrokken bij ons prachtige dorp. Dit komt tot uiting in vruchtbare samenwerking met diverse PO-VO-scholen, de korfbalbond (KNKV), de gemeente Nijkerk, bedrijven en de middenstand.

Sponsoring van een vereniging ondervindt minder hinder van de versplintering die plaatsvindt binnen de traditionele media. Door deze versplintering is de effectiviteit van traditionele advertentiecampagnes drastisch gedaald, terwijl de kosten hiervan alleen maar zijn gestegen. Het wordt hierdoor steeds moeilijker om de doelgroep te bereiken. Sponsoring heeft hiervan minder last, omdat de consument door zijn aanwezigheid heeft aangetoond geïnteresseerd te zijn in de gesponsorde partij. Bovendien liggen de kosten van een sponsorproject nog ver beneden de kosten van een vergelijkbare advertentiecampagne. Concreet zijn uw voordelen:

 • Continuïteit in de publiciteit van uw dienst e/o product
 • Betrokkenheid bij de plaatselijke bevolking
 • Verhoging van de afzet van product/dienst
 • Verbetering van het imago
 • De leden zetten zich in als ambassadeurs
 • Financiële verbetering door hogere omzet en fiscale aftrekbaarheid van de sponsorkosten

Er wordt veel geïnvesteerd in opleiding en begeleiding van de jeugd. Onze inzet is dan ook dat onze 22 teams zo sterk mogelijk te krijgen en te houden en te streven naar het hoogste niveau, waarvan een aantal teams in het gehele land spelen.

Elk competitieweekend komen er zo’n 350 bezoekers op ons eigen moderne sportcomplex (2012) aan de Middelaarseweg en bij mooi weer verdubbelt dit aantal gemakkelijk. Het terras, mét uitzicht op het kunstgrasveld, zit dan goed. De website, www.kvtelstar.nl, heeft vele bezoekers per jaar en het clubblad, De Orbit, wordt door zo’n 1000 mensen gelezen. Dit betekent dat er voldoende mogelijkheden voor uw bedrijf zijn om naamsbekendheid te vergroten.

U als sponsor krijgt een prominente plaats binnen onze vereniging waarbij sportieve prestaties, sociaal beleid en o.a. gebruik van onze accommodatie als tegenprestatie dient. De hoofdsponsor krijgt een foto van het team dat hij/zij sponsort (uiteraard in shirt met hun reclame).

Graag gaat de Sponsorcommissie samen met u in gesprek over de sponsormogelijkheden bij Telstar. Wij bieden geen standaardpakketten, maar maatwerk waaruit u kunt kiezen uit verschillende sponsormogelijkheden. Wij kennen onder andere de volgende sponsormogelijkheden:

 • Shirtreclame, reclame op trainingspakken en tassen
 • Reclame borden (buiten en binnen) en vlagsponsoring
 • Korf- en balsponsoring
 • Reclame op de tv in de kantine
 • Adverteren op onze website, Facebook en clubblad ‘De Orbit’
 • Sponsoring van het jaarlijks schoolkorfbaltoornooi en andere activiteiten (einddag, NK)
 • Gebruik van ons moderne complex voor uw eigen relaties, zoals bedrijfspresentaties