What about the love for “KV Telstar”… Esther

… and the ‘korfball feeling’ during Covid-19

Vandaag is Esther Vermeij aan het woord,
speelster uit  het 1e en coach van de F1/F2

 

Hoe lang speel je al bij Telstar en heb je ook nog bij andere clubs gespeeld? Zo ja bij welke clubs?
In 2011 heb ik de overstap naar Telstar mogen maken. Steven Brink was destijds de hoofdtrainer en vroeg me een keer mee de trainen op het oude complex. Hoewel het niet de meest gezellige training was, gaf het gelijk een mooi beeld van de strijdlust binnen de selectie. Daar wilde ik me ook wel in mengen. Als vijfjarig welpje ben ik gestart bij PKC, hoewel ik daar enorm veel hoogtepunten heb bereikt (Nk’s, regioteams, zaal en veldfinales) moet ik in alle eerlijkheid toegeven dat ik onvoldoende talent bezit om daar het eerste te halen. In mijn studententijd in Ede ben ik het eerste jaar nog heen en weer gereisd, maar dit kostte me vijf uur per dag, dus toen ik in het derde jaar ook nog stage moest gaan lopen heb ik in het derde jaar van de studie moeten besluiten te stoppen bij PKC en te starten bij SKF (ik trainde toen al één keer in de week met hen mee). Dit heeft dus echter maar kort geduurd, want in de zaal is toen al de overstap naar Telstar gekomen.

Leukste herinnering aan Telstar?
Met stipt op nummer één staat wel het zaalkampioenschap en daarmee de promotie naar de overgangsklasse. Wat me daar vooral zo van bij gebleven is, is het clubgevoel, niet alleen de kampioenswedstrijd zelf, maar ook de weken ervoor. De betrokkenheid van alle mensen hebben ons toen zoveel steun gegeven. Dit vind ik overigens sowieso een positief punt, ook bij de beslissingswedstrijd in Nijeveen. Hopelijk weer snel Relstar langs de lijn!
Daarnaast geniet ik ook van de trainingsweekenden, het weekend naar Portugal en misschien nog wel het meest gewoon van alle zaterdagen dat er veel mensen op de accommodatie zijn
en jong en oud speelt en vecht voor de punten en de sfeer positief is.

Wat ik het meest heb gemist?
Voornamelijk de wedstrijden, uiteindelijk train ik voor de wedstrijden en heb ik daar het meeste plezier in. Zeker als je ze en in de league ziet spelen en daarnaast nu ook weet dat je selectiegenoten onderling wedstrijden aan het spelen zijn, is dat echt wel balen.

Welk team coach je en waarom ben je gaan coachen?
Ik coach samen met Marieke de F2. Waar er op het veld werd gestart met alleen een F1, zijn wij er in de zaal bij gekomen met vier kids en inmiddels is de club gegroeid tot tien. Positief dat er zoveel kinderen lekker willen komen korfballen, juist ook in deze tijd. Ik ben al vanaf mijn 15e gestart met coachen, maar er een tijdje uit geweest, omdat het lastig te combineren was met werk. Ik vind het heerlijk om datgeen wat ikzelf het allerleukst vind ook door te mogen geven en zo hopelijk de club ook draaiende te houden.

Wat vind je het leukst aan coachen?
Het leukste aan het coachen vind ik het enthousiasme wat je terugkrijgt van de kids. Dat je bij ieder kind andere kwaliteiten ziet en daar ook bij aan kunt sluiten en daarnaast ook de enorme groei die ze stuk voor stuk in korte tijd doormaken.

Wat is het moeilijkst aan het coachen?
Wat ik momenteel het meest lastig vind is dat je weer volledig bij de basis moet beginnen. Dat is geruime tijd geleden, dat vraagt regelmatig wat differentiatie binnen de oefeningen en dat is leuk om te bedenken, maar was ook echt even schakelen.

Je kunt op verschillende manieren korfbal spelen, wat voor soort spel vind jij het leukste?
Het meeste plezier in korfbal heb ik als er dynamisch gespeeld wordt, zodat er ook over verschillende schijven gescoord kan worden. Daarnaast vind ik het verdedigend belangrijk dat er steady wordt verdedigd, plakken, voor verdedigen en op de goede momenten mee vangen (‘stofzuigen’).

Favoriete club en speler?
Dat is een simpele vraag; PKC. Ik blijf altijd ook wel een PKC’er. (zaterdagavond 10 april is de wedstrijd PKC-TOP te zien op Studio Sport bij de NOS)(redactie) Mijn favoriete spelers zijn in dit geval dan ook PKC’ers. Als heren Laurens Leeuwenhoek en Olav van Wijngaarden. Met Laurens heb ik veel samen gespeeld in de jeugd, bijzonder zijn spelinzicht. Olav, mijn inziens de beste speler van de league momenteel. Qua dames vind ik Sanne van der Werff enorm aan het groeien, snel, dynamisch en haar schot wordt ook steeds beter.

Wat doe je in het dagelijks leven?
Als werk ben ik maatschappelijk begeleidster bij Stichting Timon in een zelfsturend team. Naast werk vul ik mijn tijd graag met andere sporten als mountainbiken en hardlopen en ben ik graag in de weer met mijn nichtjes en neefjes.

Stel morgen worden alle maatregelen opgeheven wat ga je dan als eerste doen?
Technisch gezien moet ik morgen gewoon werken, maar ik word er wel blij van als ik bedenk dat ik weer mee mag doen met partijtje, weer uitjes mag doen met mijn nichtjes en neefjes, lekker op vakantie en natuurlijk terrasjes, zien jullie het ook al weer voor je, lekker dat drankje tijdens of na de wedstrijd in de zon voor de kantine?! 😀

Wil ik nog wat zeggen?
Blijf lekker sporten, elkaar aanmoedigen en ik hoop iedereen weer op een vol complex te zien!

 

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *