What about the love for “KV Telstar”… Jochem

… and the ‘korfball feeling’ during Covid-19

Vandaag geven we het woord aan Jochem Kok.
Speler uit de S3(veld) /S4(zaal) en lid van de Toernooicommissie.

 

Hoe lang zit je al bij Telstar en speel jezelf nog, zo ja, in welk team?
Ik ben nu 16 jaar lid van Telstar en ik speel nog steeds! Inmiddels alweer 5 jaar in S3 (in de zaal zijn we S4).

Wat is je leukste herinnering aan Telstar?
Nou dat zijn er een heleboel! De feestjes (het après ski feest blijft de beste vind ik), de vele kampioenschappen, de Telstar kampen.. Moet ik doorgaan?

Wat heb je het meest gemist het afgelopen jaar v.w.b. Telstar?
De gezelligheid in de kantine en de Telstar feesten.

Welk team coach jij en waarom ben je een team gaan coachen?
Op dit moment coach ik geen team. Hiervoor heb ik verschillende B en C teams gecoacht. Ik vind het leuk om kennis over te dragen en ook om mensen te zien groeien. In zo’n jaar zie je spelers niet alleen beter worden in het korfballen, je ziet hen ook ontwikkelen op persoonlijk vlak. Bijvoorbeeld dat je ziet dat iemand een plek gevonden heeft binnen het team of dat je ziet dat iemand met meer beleving leert spelen. Ook dat zijn hele toffe dingen waar je het als coach voor doet.

Wat vind je het leukste aan coachen?
Mensen zien groeien en ontwikkelen. Het geeft mij een voldaan gevoel als dat zichtbaar wordt binnen een team. Ik heb teams gehad waarbij de spelers in het begin op sociaal gebied wat verdeeld waren onderling, maar die aan het eind van het jaar een hecht team zijn geworden en heel veel met elkaar bereikt hebben. Kampioenschappen, niveaus omhoog. Zo zie je maar weer hoe teamspirit de totale ontwikkeling van spelers beïnvloedt. Naast dat deze spelers beduidend beter zijn gaan korfballen, zijn ze ook op mentaal vlak beter geworden. Dat alles bij elkaar bevestigt voor mij waarom coachen zo leuk is.

Wat vind je het moeilijkste aan coachen?
Mijn mond houden langs de lijn haha. Ik blijf maar roepen, aanwijzen en aanmoedigen. Tot ergernis van de coaches van de tegenpartij, maar daar trek ik me niks van aan natuurlijk.

Je kunt op verschillende manieren korfbal spelen, wat voor soort spel vind jij het leukste?
Ik vind de 3-1 als basisspel het leukst. Ik ben voorstander van spelen op het schot. Bij 3-1 moet iedereen in beweging zijn, dat houdt het tempo er lekker in. Daarbij vind ik het belangrijk dat er op inzicht gespeeld wordt en niet via een vast patroon. Als je op inzicht speelt ben je het meest verrassend en zal je meer kansen creëren.

Heb jijzelf ook een favoriete club of speler en waarom?
Ik heb niet per se een favoriete club of speler.

Wat doe je in het dagelijks leven?
Ik werk fulltime als onderwijsassistent op het MBO in Amersfoort. Verder zou ik normaal gesproken regelmatig op het terras of in het café te vinden zijn, maar dat gaat nu natuurlijk niet helaas.

Stel: ’morgen worden alle maatregelen opgeheven, wat ga jij als eerste doen’?
Bier drinken en feesten natuurlijk!

Wat wil je nog zeggen tegen de lezers van dit stukje?
Houd de hoop en positiviteit erin, tijden als deze coronatijd zullen echt voorbijgaan!

Jochem: Staand 3de van rechts

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *