What about the love for “KV Telstar”… Berdien

… and the ‘korfball feeling’ during Covid-19

Vandaag geven we het woord aan Berdien,
speelster uit de S3 (zaal).

 

Hoe lang ben jij al betrokken bij de vereniging?
Ik was een jaar of 6 toen ik ging korfballen en ik ben nu 31 jaar. Ik ben even gestopt na de geboorte van ons zoontje Boris, maar daarna toch weer gaan spelen, en nu in het zaalteam S3. Inmiddels dus al zo’n 25 jaar betrokken bij Telstar.

Waarom heb je destijds voor korfbal gekozen?
Ik zat op de Schimmelpenninck van der Oyeschool in Hoevelaken en heel veel klasgenootjes gingen in die periode op korfbal of zaten erop. Ook mijn zus zat toen op korfbal.

Wat is je leukste herinnering aan Telstar?
Dat is er wel meer dan 1: De trainingskampen, feestjes in de kantine (aan de Sportweg 🙂) maar ook de ontlading na hele spannende wedstrijden waarbij we met elkaar na keihard strijden winst pakten.

Herinner je je nog een blunder/blooper?
In mijn periode in het 1ste was ik tijdens een thuiswedstrijd met Vivian (Hafkamp) de bal enthousiast naar het andere vak aan het brengen, nadat we de bal onderschept hadden. We waren zo lekker bezig dat we ineens al in het andere vak stonden… Lekker handig! 🙂

Wel eens een gele kaart gehad? Vertel…was je het er mee eens?
Ik heb weleens een gele kaart gekregen vanwege het wegschoppen van een bal geloof ik… Tsja, ik was het er toen niet mee eens waarschijnlijk.

Je hebt veel vrijwilligerswerk gedaan. Wat zoal, en wat vond je het leukste om te doen?
Ik heb trainen gegeven en gecoacht, ik zat een periode in de Reco (Recreatie Commissie), in de Kledingcommissie en nu zit ik sinds afgelopen jaar in de TC voor het Facilitair Beheer. Ik vond het trainen geven en coachen van de jonge teams altijd erg leuk, het fanatisme en het plezier van de kinderen is mooi om te zien. Daarnaast is het natuurlijk leuk om ze te helpen groeien in het korfbalspel.

Je speelt nu in de zaal in het 3e met veel oud selectiespelers, wat is jullie drive?
Het team waar ik in speel bestaat uit mensen die het korfbal-spelletje (nog steeds 🙂) ontzettend leuk vinden en met veel plezier nog altijd het beste uit zichzelf en het team willen halen.

Je hebt zelf jaren in het 1e gespeeld wat zou je tegen de jongere jeugd willen zeggen met dezelfde ambitie?
Dat je met inzet en hard werken ver kan komen! Ik ben geen speler die super goed kan verdedigen of juist aanvallend heel sterk is. Maar korfbal is een teamsport waar je ieders kwaliteiten moet benutten en soms ook ‘in dienst van anderen’ speelt. Dan kom je met elkaar verder en dat is wat ik zou willen meegeven: Werk hard, voor en met elkaar!

Welke club vond je lastig om tegen te spelen?
De derby’s tegen bijvoorbeeld ODIK of Sparta Nijkerk waren vaak wel extra lastig, daar voelde ik altijd toch net even wat meer spanning omdat je elkaar als team en als spelers goed kent.

Je hebt zelf veel gecoacht. Wanneer is een coach voor jou een goede coach?
Als de coach vanuit positiviteit spelers weet te stimuleren en motiveren om beter te worden, zowel individueel en als team.

Inmiddels ben je al moeder en hopen jullie samen binnenkort weer een kindje te verwelkomen. Met welke sport laten jullie je kinderen als eerste kennis maken?
Mijn man zit op voetbal, bij ons om de hoek. Ons zoontje Boris voetbalt ook veel met zijn vader en vindt dat ontzettend leuk dus ik denk dat de kans groot is dat hij met papa meegaat naar de voetbalclub…

Al vakantieplannen? Zo ja welke?
Wij verwachten begin juli ons tweede kindje, dus we gaan komende zomer niet weg, maar hopen lekker thuis te kunnen gaan genieten van elkaar.

Wat wil je nog zeggen tegen de lezers van dit stukje?
Geniet allemaal van de zomerperiode en straks in september weer lekker fanatiek met elkaar aan de bak op het korfbalveld!