Telstar 2 pakt de eerste punten van het seizoen

Telstar/Schoonderbeek 2 mocht afgelopen zaterdag het spits afbijten tegen Nova 2 uit Bilthoven. Een bekende voor elkaar, ze troffen elkaar vorig seizoen al. Er was veel regen voorspeld en verwacht, maar voor het grootste deel van de wedstrijd scheen er een heerlijk zonnetje over ons prachtige complex. Maar heel veel kleur heeft dat deze wedstrijd niet gegeven…

Beide ploegen kwamen traag op gang en al snel werd duidelijk dat de doelpunten schaars zouden zijn. Mede doordat de verdediging van Telstar vanaf de eerste minuut geweldig georganiseerd was. Pas na 15 minuten spelen mochten de vakken van functie wisselen en stond de 2-0 op het scorebord. Het was duidelijk dat Nova maar weinig kansen weg wilde geven en de ploeg uit Bilthoven zorgde voor veel één-schots-aanvallen aan de kant van Telstar. Gelukkig voor de Hoevelakers had Sander Voets het vizier wel op scherp staan, waardoor ze een klein gaatje konden slaan. Met een ruststand van 6-2 was de ploeg er écht nog niet.

Meteen bij het eerste fluitsignaal van de tweede helft kregen beide teams een stortbui over zich heen. Deze bui zorgde voor nog meer vertraging in het spel en nog minder kansen aan beide kanten. Toch wist Telstar als eerste te scoren. Ook in deze helft bleef het team onder Herman van den Berg sterk verdedigen. Daarnaast kwam Timon Groen met zijn reboundskills versterking brengen, waardoor er weer meer kansen genomen konden worden. Echter zorgde dit niet voor een monsteruitslag. Telstar 2 heeft deze wedstrijd namelijk volwassen uitgespeeld en geen risico’s genomen. Ze liepen enigszins tevreden het veld af met een eindstand van 10-4.

Een kleurloze, taaie wedstrijd. Maar wel met een positief einde voor de Hoevelakers, die dit jaar voor kampioenschap willen korfballen. Om hier zicht op te houden moeten ze komende zaterdag uit een ander vaatje gaan tappen. De ploeg speelt namelijk tegen Mia, die afgelopen zaterdag wél boven de 20 doelpunten hebben weten te scoren. Telstar verwacht daarom een heel andere wedstrijd, die wellicht nog eens heel spannend zou kunnen worden. Sowieso is het altijd leuk om naar zo’n derby te kijken, toch? Telstar nodigt jullie daarom graag uit om de selectie aan te komen moedigen in Amersfoort.

14:00 uur Mia 2 – Telstar/Schoonderbeek 2
15:30 uur Mia 1 – Telstar/Schoonderbeek 1
Schothorsterlaan 5, Amersfoort