Eerste thuisverlies van Telstar 1 tegen Nova 1

Na een goede voorbereiding van de selectie, mag Telstar het seizoen aftrappen tegen Nova. Na wisselende resultaten tegen Nova moest dit een spannende pot gaan worden.

Eerst mag Telstar 2 om 14.00 het opnemen tegen Nova. Door weer en wind krijgt Telstar 2 het voor elkaar om in de eerste helft 6 doelpunten te maken. Ondanks mooie kansen aan beide kanten, is Telstar 2 sterk aan het verdedigen. Telstar houdt tot de rust de score van Nova op 2 punten. In de 2e helft blijft Telstar op voorsprong. Waar beide ploegen strijden tegen elkaar én tegen de regen, gaat Telstar 2 ervandoor met de winst. Een eindstand van 10-4. Dit belooft veel goeds voor de rest van het seizoen! Zie ook Telstar/Schoonderbeek 2 pakt de eerste punten van het seizoen.

Dan begint om 15.30 de wedstrijd van Telstar 1 tegen Nova 1. Een spannende aftrap waarna beide ploegen veel scoren. Hierdoor komt de stand binnen 8 minuten al op 3-5 in het voordeel van Nova. Vanaf dit punt verloopt de wedstrijd minder gemakkelijk. Beide partijen laten mooie aanvallen zien, maar pas in de laatste 15 minuten van de eerste helft lijkt Nova aanvallend weer op gang te komen. Ze scoren binnen 2 minuten 2 goals.

Telstar maakt het lastig voor Nova, doordat ze verdedigend veel druk geven. Ze onderscheppen veel ballen, maar hebben het aanvallend lastiger. Telstar zoekt hier naar een kans, maar de ballen gaan over de zijlijn in plaats van door de mand. Met nog 5 minuten op de klok in de eerste helft wordt er plots meer gescoord, dit brengt de ruststand op: 5-10.

Het team van Telstar komt met opgeheven hoofden het veld opgelopen na de rust. Het lukt Telstar nog om de stand op een gat van 3 punten verschil te brengen. Beide teams scoren in de tweede helft 7 doelpunten. De verbetering van Telstar in de tweede helft is helaas (nog) niet genoeg om te winnen van de club uit Bilthoven. De wedstrijd eindigt dan ook met een stand van 11-17.

Maar: “Er is geen vooruitgang zonder strijd”. Aankomende week zal de selectie weer hard trainen en zich klaarmaken voor de komende wedstrijden. Zaterdag 17 september speelt zowel Telstar 1 als Telstar 2 een uitwedstrijd tegen MIA. Bedankt voor jullie support en wij horen jullie zaterdag graag langs de lijnen van het korfbalveld in Amersfoort!