Telstar/Schoonderbeek 2 schiet te kort

Telstar 2 heeft afgelopen zaterdag hun eerste punten laten liggen tegen Synergo 2 uit Utrecht. De bezoekers hadden nog geen wedstrijd weten te winnen eerder in de competitie en ook in deze wedstrijd was Telstar duidelijk de bovenliggende partij. Echter heeft Telstar, net als in andere weken, moeite met scoren en werd dat hun afgelopen zaterdag fataal.

Het is opnieuw regenachtig en beide teams hebben daar vanaf het begin al last van. Je zou denken dat Telstar ondertussen gewend raakt aan dit weer, maar ook vandaag worden de kansen niet afgerond. Ondanks dat deze kansen goed zijn uitgezocht en Telstar genoeg rebound heeft, vallen ze niet in het mandje. De aanvallen van Synergo daarentegen zijn kort en ook niet altijd effectief. Toch gaan zij met een minimale voorsprong (4-5) de rust in. Maar vanaf dat moment kan het nog beide kanten op en de Hoevelakers hebben zelfs het idee dat ze er nog wel in gaan komen. Maar niks blijkt minder waar…

Er volgt in de tweede helft namelijk een heel taaie periode, waarin beide teams gewoonweg niet weten te scoren. Het valt ongeveer 20 minuten lang compleet stil. In deze periode is te zien waarom Telstar bekent staat als een goed verdedigend team, maar ondanks de goede en lange aanvallen wil het balletje niet vallen. De opzet is telkens prima, maar wanneer de bal de handen verlaat voor het schot, wil het niet. Het helpt ook niet mee dat Telstar afgelopen week te kampen heeft gehad met veel ziekte, dat de spelers in deze periode ook merken. Opeens valt de bal bij de gasten in het mandje en dan voelt Telstar aan dat dit nog lastig gaat worden. Vooral als hij er kort daaropvolgend opnieuw in gaat. In de slotminuten scoort Timon nog een mooi schot, maar 1 keer scoren in een helft is natuurlijk veel te weinig en daar ga je ook met goed verdedigen geen wedstrijden mee winnen. De eindstand is 5-7.

Telstar weet heel goed dat het een stuk beter moet en afgelopen dinsdag hebben ze daar al goed voor getraind. Er zit een nieuwe energie in de ploeg die afgelopen dinsdag op de training al duidelijk aanwezig was. Het weer voor zaterdag ziet er weer niet best uit, dus er zijn alleen maar ingrediënten voor een spannende pot. Ze mogen gaan afreizen naar hartje Amsterdam om bij koploper Swift de punten op te halen. U bent van harte uitgenodigd om zowel Telstar 2 als Telstar 1 daar te komen aanmoedigen!

15:10 uur Swift (A) 2 – Telstar 2
16:30 uur Swift (A) 1 – Telstar 1